Alexandru Chermeleu: A doua șansă.


Nu există oameni care nu greșesc. Există oameni care greșesc și încearcă sa repare ceea ce au stricat. Alții, doar repeta același deznodământ.

Pentru unii, relațiile sunt precum jocurile pe calculator. Dacă o dai în bară, o iei de la capăt. Acolo nu există limite. În realitate, lucrurile stau puțin diferit. Deși, unii nu vad limita atunci când și ei s-au plictisit sa o întreacă atât de mult.

Cu toții ne dorim o a doua șansă. Oamenii nu sunt făcuți din oțel armat. Oamenii sunt fragili. Atât cei care greșesc cat și cei care permit. A doua șansă te face om. A treia șansă te face prost. E vorba de alegeri. De multe ori, alegem cu inima ca mai apoi mintea sa ne pună cu botul pe labe. Inima nu greșește niciodată. Dacă tu simți ca asta trebuie sa faci, nu cred ca exista răspunsuri corecte sau greșite. Niciun judecător de suflete nu ar trebui sa te pună la zid pentru ceea ce ai făcut. La final de zi, singurul care te va pune la zid ești tot tu.

Ciorba reîncălzita nu mai are niciun gust. Spune-i asta celui înfometat. O va manca și așa. A doua șansă poate fi totul atunci când nu se transformă în nimic. Pentru ca totul sau nimic e ceea ce contează. Oamenii s-au saturat de jumătăți de măsură. Cu toate acestea, unii le acceptă. Pentru că, uneori, jumătățile te fac sa vezi întregul. Asa cum întunericul te poate face sa vezi lumina, bucurându-te de ea.

Cu toții greșim. Mai mult sau mai puțin voit. La un  moment dat, toți vom avea nevoie de iertare. Cu o singura condiție.  Sa nu se mai repete. Fiecare zi este o a doua șansă. Atunci când azi poți face lucrurile mai bine decât le-ai făcut ieri.

A doua șansă există. Chiar dacă nu toți o merită.

Atunci cand v-ați cunoscut, nu v-ați gândit nicio clipa ca unul dintre voi va avea nevoie de o a doua șansă. Iar acum când aveți parte de ea, nu o dați în bară din nou. Pentru ca a treia șansă vine cu o dobânda mult prea mare a sufletului.

A treia șansă nu există. E desprinsă dintr-o carte cu paginile mult prea mototolite și murdare.

Foto: Michael Hyatt

__________

Cartea „Iubind-o pe Ea” este inca pe stoc! Comanda cartea instant! Intra pe shop:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

3 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: A doua șansă.

  1. Asa este, atunci cand esti lihnit ce buna este o ciorba reincalzita…iti vine s-o mananci cu ochii…Dar daca incerci sa o reincalzesti de mai multe ori, pana la urma se acreste…

    Apreciază

  2. Problema este ca viata e prea scurta ca sa ai timp ,sa incerci toate greselile. Aveti marea capacitatea de a face radiografia relatilor de cuplu. Cu un fin umor. Eu as dori sa citesc o poesie scrisa de dumneavoastra,una lirica daca se poate… Sa va intreb ceva, cineva care leaga o statue de gat, ca si cum ar spinzura statuia.,da dovada de deranjament mental?. Statuia reprezenta un soldat liberatore al Italiei cu un copil in brate. Tu esti ,,Evanghelia ,,PE care as citio si cu buzele si ochi.esti speranza ce o simt cum creste in mine,esti dorul spre nemurire. Nu gasiti ,ca picioarele femeiei seamana cu coperti le unei carti?? Mai ales cand sta intinsa .,si incepe sa deschida cartea.. ..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: