Alexandru Chermeleu: Dacă aș putea …


Dacă aș putea să îți presar flori în inimă,  as face-o. Le-aș uda zi de zi, numai pentru a nu pierde din aroma ființei tale. Aș crește trandafiri și te-aș ruga să rupi spinii în care ma înțep de fiecare dată când mâinile mele vor sa îți atingă sufletul.

Dacă aș putea să mă îmbrac cu hainele tale, m-aș îmbraca. Pentru a nu pierde mirosul pielii tale atunci când îți iei rămas bun fără să îmi spui nimic. M-aș parfuma zi de zi si noapte de noapte cu bluza ta și mi-aș aminti de tine așa cum ochii tăi își amintesc buzele mele lipite de ale tale.

Dacă aș putea să mă prefac într-o țigară, as face-o. Te-aș lăsa să tragi din mine și sa ma fumezi pana ma transformi în scrum. Apoi m-ai împrăștia în golul bătăilor de inimă și ai râde de mine, cu vântul.

Dacă aș putea să mă prefac în aer, ți-aș invada nările și gura și te-aș implora sa ma inspiri. Iar mai apoi, sa iti ții puțin respirația. Numai așa ma poți simți pe dinăuntru. Iar mai apoi sa ma expiri. Printre gânduri și șoapte ferite.

Dacă aș putea să mă transform într-o oglindă, te-aș lăsa să te uiți la mine și sa te vezi pe tine. Ți-aș urmări mișcările cu grijă și le-aș reda ca pe un diafilm de emoții și trăiri.  Apoi te-aș privi cum ieși din camera ce miroase a noi.

Dacă aș putea să mă prefac în cafea, ți-aș asculta vocea și te-aș ruga sa ma savurezi încet și fără tremur. Nu as avea nevoie de zahar. Căci buzele tale ar fi suficiente.

Dacă aș putea să te mai văd, măcar o dată, mi-aș suda buzele mele de ale tale, mâinile ți le-aș lua în dar, trupul tău l-aș lipi de al meu și nu ți-aș mai da drumul.

Dacă aș putea să îți spun cat de mult Te iubesc, as spune-o.

Dar tu știi deja …

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: