Alexandru Chermeleu: E dreptul tău să stai!


Să stai și să înghiți minciuni. Pe banda rulantă. Să te intoxici cu aceleași vorbe aruncate peste umăr. Un umăr pe care nu mai poți, demult, sa plângi. Să te sprijini pe el atunci când totul se dărâmă în jurul tău. E dreptul tău să stai. Să primești pumni în gură și în suflet. Sa te lași învinețita de aceleași palme dure. Căci palmele ar trebui sa fie un refugiu. Nu ciocane ce îți zdrobesc frânturi de gând în pauzele abrupte de iubit.

E dreptul tău sa stai. Sa te întorci mereu cu ochii în trecut. Sa te gândești mereu la ce a fost. Să-ți ghemuiesti atent genunchii în colțul camerei ce nu te recunoaște. Să pici la pat și sa încerci s-adormi. Sa uiți, sa ștergi,  sa resetezi prezentul. Atunci cand simti ca mori, încet,  pe dinăuntru. E dreptul tău sa stai. Sa lupți. Să te ridici și să regreți. Alegeri ce ti-au perforat ființa. Decizii ce ti-au alterat conștiința. E dreptul tău sa stai. Sa mai iubesti la fel de mult. Iluzii transformate-n lut. Un chip cioplit și-un trup lovit de timpuri ce nu au trecut.

E dreptul tău sa stai. Sa nu renunți. Sa îmbrățișezi același sfârșit. Sa nu mai știi cum arde soarele.  Sa nu mai știi cum luminează luna. Sa nu mai simți nimic atunci când sangele-ti paralizează-n vene. Sa nu mai știi cat de puternic ești. Cât de frumos ai fost odată.

E dreptul tău sa stai! Dar tu alegi când vrei sa pleci.

Să nu mai suferi, să nu mai plângi.

Să nu te mai îneci …

Foto:favim.com

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: E dreptul tău să stai!

  1. Acesta este, de fapt, dreptul timpului. Care vindeca, alina, te invata. Este atat dreptul timpului, cat si dreptul omului la timp.

    Multumiri pentru articole! … Sunt, cu adevarat, niste invataturi, daca stai putin si le treci prin filtrul propriilor experiente…

    Mult succes in continuare, mult spor la scris!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: