Alexandru Chermeleu: Bărbații au nevoie de femei


Au nevoie de atingeri. În nopțile calde și reci, în dimineți sculptate in priviri aruncate pe furiș. Un bărbat are nevoie de căldura unei femei asa cum oamenii au nevoie de căldura îngerilor. Bărbatul fără femeie e incomplet. E precum o chitară neacordata și o vioara neatinsă de vibrații. Precum un pian ce își ascunde clapele și o melodie a inimii ce-si pierde ritmul intre ale ei bătăi.

Bărbații nu pot trăi fără femei. Așa cum matematica nu poate trăi fără numere și poezia fără ale ei versuri împrăștiate-n file albe, nerostite. Așa cum cuvintele au nevoie de fapte și promisiunile au nevoie de prezent. Cum marea are nevoie de valuri și valurile de nisipul ce gâdila tălpile îndrăgostiților.

Bărbații au nevoie de Femei. Nu doar pentru a fi iubiți, ci și pentru a le iubi. De la răsăritul clipelor trezite în țineri de mână și până la apusul glasurilor celor doi, unite în vis. Barbatul fără femeie e precum un nebun fără lesă. E precum furtuna nedomolita printre nori. Barbatul fără o femeie este barbatul singur. Chiar dacă este înconjurat de mii de voci. Niciuna nu răsună în ecoul inimii. E un bărbat neliniștit atunci când liniștea din suflet își caută refugiu în brațele ei. Atunci când strigatele minții se roagă sa devină șoapte.

Când demonii implora să devină îngeri.

Barbatul are nevoie de femeie. Și-o dorește.  E singura ce poate să-mblanzeasca. O minte și o inimă de fier.

Foto: my-ab

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Bărbații au nevoie de femei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: