Alexandru Chermeleu: Ce singuri suntem atunci când nu suntem singuri


Tot mai multe cupluri pleacă în vacanță deși,  iubirea dintre ei și-a luat vacanță de multă vreme. Tot mai multe poze colorate deși,  mintea și inima lor sunt în alb și negru.   Declarații de dragoste dulci și siropoase pentru suflete sărate. Din ce în ce mai multe săruturi fără țineri de mână.

Mâinile tale stau cel mai bine în ale ei, nu în buzunar. Ochii tăi ar trebui sa o privească pe ea. Asa cum ea ar trebui sa se uite la tine, nu în oglindă. Prea multe femei ce au învățat sa umble pe tocuri. Unele au învățat sa si alerge. În iubire, multe se împiedică. Prea mulți bărbați parfumați si la modă. În iubire, parfumul din interior isi pierde mirosul și e demodat.

Îmi doresc să vad mai multi oameni care se țin de mână pe stradă. Mai mulți oameni prin parc decât prin cafenele. Mai multe priviri in ochii celuilalt decât in telefoane. Mai multe nopți in care el adoarme cu ea in brațe și nu cu o tabletă!  Imi doresc mai multe săruturi in stațiile de autobuze prăfuite. Mai multe trairi sincere decat vorbe aruncate gratuit la un pahar de vin. Mai multe emoții împărtășite si inimi care bat la unison.

Ce mișto e când îți aduci aminte cât de frumos ești. Dar ce mișto ești atunci când cel de lângă tine îți reamintește asta în fiecare zi … 🙂

Foto: weheartit.com

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Ce singuri suntem atunci când nu suntem singuri

  1. Alexandru, citesc blogul tau si imi place abordarea simpla si nonconfirmista cu care dezbraci toate mastile noastre si ne obligi sa privim, cu sinceritate, in sufletele, inimile si mintile noastre. Intrebarile pe care le ridici, chiar daca nu vrem sa recunoastem, ne rascolesc viata frecvent. Ceea ce am obs

    Apreciază

  2. UN …INDEMN …..LA SENTIMENTE …,,UMANE ” innaltatoare! ASA ar trebui sa fim , noi oamenii !! …PROFUND RESPECT si ADMIRATIE….ptr. ….,,AUTOTR” ….!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: