Alexandru Chermeleu: Oamenii au uitat să se mai îndrăgostească


In ziua de azi nu mai este „cool” să iubesti. La fel cum nu mai este deloc „cool” să fii iubit. E mult mai cool să primești. Nu o floare, ci o poșetă. Nu un zâmbet sincer, ci o invitație in Mall-ul aglomerat și plin de fițe mondene. Nu o îmbrățișare ca un gând, ci un abonament nelimitat la Spa-ul dinafara orașului. În ziua de azi e mai important clubul nou care s-a deschis în suburbia ta decât o carte ce te poate învața infinit mai multe.

E mult mai fancy să vă întâlniți în cafenele de lux, intoxicați fiind de fumul ignorant al celor din jur, decât sa va plimbați, Ținându-va de mână, în parcul ce așterne un miros de ozon. În ziua de azi, e mai sexy o plimbare cu Mercedes-ul decat șezutul pe o bordură ce iti amintește de anii copilăriei. În ziua de azi, vă placeți mai mult pe Facebook decât in realitate. Vă aruncați cuvinte mari și dulci, fără a cântări greutatea lor în inima celuilalt. Unii nici nu mai apucă să se întâlnească. Deși, s-au adorat atât de mult in poze si cuvinte alese.  In ziua de azi, romantismul este dat la schimb atât de usor cu plăcerile de moment.

Iubirea a devenit un „lux”. Luxul celor puternici si care inca mai speră in frumos. Oamenii si vremurile s-au schimbat enorm. Oamenii au uitat ceea ce contează cu adevarat. Dar, cel mai important, oamenii s-au uitat pe ei.

Au uitat să se mai îndrăgostească. De ei înșiși și de ceilalți. Totul e acum o graba. Un test gratuit. Momentele frumoase sunt învăluite in scepticism, in teama, in așteptare. Ne așteptăm unul pe celălalt, grabindu-ne. Avem tendința de a cauta defectele celuilalt, de a starui asupra lor si de a le scoate in evidentă, fără a lua in considerare calitatile omului de care am putea sa ne îndrăgostim!

Suntem prinși intr-un joc reciproc al Așteptărilor si uitam sa mai credem in vorbe pentru a mai ajunge sa vedem fapte. Suntem fascinați de misterul persoanei de lângă noi insa, in acelasi timp, speriati de o crunta dezamagire iminenta.

Nu ne deschidem suficient pentru a nu părea vulnerabili. Si atunci devenim invulnerabili. Invulnerabili iubirii, deschiderii către celălalt … Ajungem sa ratam șanse, oameni, întâlniri, trăiri, emoții … Doar pentru ca ne este teama sa ne îndrăgostim! Uitam sa ne lăsăm purtati de marea de foc si de gheata a omului din fata noastră … Dar poate in aceasta consta frumusetea marii si a vieții: in Neliniste!

Sa lăsam Dragostea sa hotărască ! 🙂

_______

Comanda cartea „Iubind-o pe Ea” si Amintește-ți cat esti de frumos! 🙂 Click aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: