Alexandru Chermeleu: Îngerii nu se odihnesc


Un înger nu trebuie să aibă aripi. E indeajuns sa iti zâmbească.  El poate fi un cerșetor ce ți-a cautat adânc în suflet. Uneori, cerșetorii sunt cei care iti oferă atât de mult. Fără a-ți cerși ceva înapoi. Căci îngerii sunt printre noi. Ei sunt aievea. Persoane dragi, prieteni, frați. Părinți ce s-au luptat cu viața pentru ca noi să avem zile senine. Un înger poate fi și Ea. Atunci când seara Ea ajunge acasă. O Ea     ce îți ia durerea de cap fără a se mai gândi la a ei. O Ea ce și-ar tăia din aripi și ți le-ar da atunci când vrei sa te înalți. Căci fericirea ei e fericirea ta. Așa sunt îngerii.

Un înger nu e unul mort. Ce a-ncetat să mai respire viața. Un înger nu e printre pietre de mormânt, înconjurat de flori. Un înger e o floare vie ce niciodată nu își pierde din miros. Un înger e un prieten drag. Ce noaptea îl trezești la telefon. Ți-ar asculta atent povestea chiar dacă l-ai trezit din vise moi. Un înger e copil. Băiat sau fată. Sunt singurii ce nu și-au pătat aripile în zbor. Sunt cei mai puri de pe acest pământ. Acolo unde nu-s copii, florile mor. Se ofilesc încet și plâng. Atâtea lacrimi presărate-n vânt.

Un înger esti tu. Chiar dacă ai uitat. Atunci când demonii i-ai domolit ușor. Când marea nu ai înecat-o în dor. Când ochii tu de lacrimi i-ai spălat. Când tot ce vezi în jurul tău sunt îngeri. Un înger printre îngeri călători.

Îngerii nu se odihnesc. Niciodată.

În minte și în inimă trăiesc …

______________

Fragment din noua carte, Rai și Iad în iubire. Lansarea cărții va avea loc in toamna anului 2016. Pana atunci, te Invit sa descoperi prima mea carte, Iubind-o pe Ea. Sa descoperi iubirea pe care o meriți! Comanda cartea de aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Îngerii nu se odihnesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: