Alexandru Chermeleu: Femeia e de vină


Pentru toate lacrimile înșirate atent ca mărgelele pe un fir de clipă. Pentru că s-a ghemuit prea mult în același colț uitat de lume, blocată fiind în amintirile celebre ale unui nou început. E de vină pentru că boul de lângă ea a uitat să-i mai întoarcă paginile. A început să i le rupă. Să le arunce împrejur. Femeia e de vina pentru o alta femeie ce-a apărut pe scena vieții ca într-un joc de casting gratuit.

E de vină ca nu mai e ținută de mână. Doar o mână caldă poate încălzi una rece. Prea multe ierni în suflet se petrec acum. Femeia e de vină pentru nopțile în care ea vorbește singură. Căci prostul a plecat. A plecat de-acasă dar încă a rămas în suflet. E de vină pentru cuvinte preschimbate în otravă. Pentru buze ce au uitat sa le atingă pe-ale ei. Pentru mâini ce au uitat s-o strângă în brațe. Pentru o inimă ce nu mai bate-acum în ritmul ei.

Femeia e de vină ca iubește. Căci prostii sunt iubiți,  dar nu iubesc la fel.

Dar prostul a uitat ca femeia e Divină. Până nu demult, a fost a ta.

Atât de prost sa fii s-o pierzi … pe Ea!

Foto:gizmag.com

_____________

Fragment din cartea „Iubind-o pe Ea”! Suna la numarul 0751 492 686 sau comanda cartea online, de aici: 

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

 

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Femeia e de vină

  1. Da ,femeia e vinovata ,a ..aha inca de cand a mancata Marul di Rai.Si de atunci se tot rostogoleste Marul Discordiei intre El si EA.Ar trebui sa invatam cu voti din legile Univesului,,,Tutto Universo obbidisce alle leggi dell Amore,Amate,Amate,Amate ,il resto è nulla,,Jan della Fontaine,, Elena Crizantema

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: