Alexandru Chermeleu: De ce nu e bine să-ți trăiască alții viața


E „mișto” să-i lași pe alții să intre în viața ta. E și mai „mișto” atunci când nu mai știi unde incepi tu și unde termini, în tot acest tablou nevrotic al ființei.  Să-i lași pe ceilalti sa iti ghideze viata e asemenea unui bilet de adio. Singur iti îngropi deciziile, personalitatea, grijile, responsabilitatile și te lași purtat de val. Apoi te miri că te ineci.

De multe ori, cei care iti vor „binele” nu dau doi bani pe tine. Ăștia nu sunt cei care iti aruncă un colac de salvare. Dimpotrivă, te lăsa fără el. Nimeni nu poate simți mai bine ceea ce tu, singur, trăiești și experimentezi. De binevoitori e plina lumea. Si de oameni care le stiu pe toate. Ăștia nu iti plătesc nici facturile,  nu merg la serviciu în locul tău,  nu suferă in locul tău și nu se bucură. Însă ei considera ca tot ceea ce faci tu e un rahat din care trebuie sa ieși. „Daca as fi în locul tău ..” Cam asa incep toți.  Pai nu ești în locul meu! Nici nu ai avea cum! Ceea ce ție ti s-a potrivit, poate mie nu mi se potrivește. Nici psihologul nu da sfaturi. Cum ai putea sa le primești de la un „prieten”? Pentru ei, atât psihologii cat și duhovnicii sau orice alt specialist, sunt niște escroci. O pierdere de timp.

De ce sa mergi la psiholog și sa dai bani când poți merge la ei? Te mai cinstesc și cu o cafea. 🙂 Asa cum exista părinți care vor bine copiilor. Cu asta sunt de acord. În general, toți părinții doresc binele copiilor. În particular, lucrurile stau puțin diferit. Părinții tăi nu ești Tu! Faptul ca ajungem, în multe cazuri, la vorbele lor, nu înseamnă că întotdeauna va fi asa. Poate am ajuns la vorbele lor, influențați fiind de ele. Un fel de auto împlinirea profețiilor.  Numai ca profețiile veneau din alta parte. 🙂 La fel ca bărbații ce nu au tăiat cordonul ombilical. Nimeni nu i-a întrebat dacă vor sa se „căsătorească” cu mama sau cu aleasa. :)) Alții aleg în locul lor. De asta unii se mărită în loc sa se însoare.

Nici familia,  nici prietenii și nimeni altcineva nu poate trăi viața în locul tău.  Cei potriviți  te vor lăsa să te dai cu capul de pereți dacă asta iti dorești cu adevărat. Ceea ce este bine pentru tine, e bine și pentru ei. Ceea ce este potrivit pentru tine, va fi potrivit și pentru ei. Ceea ce tu simți … ei voi încerca să înțeleagă. Și cam atât. Din acest motiv există prieteni și „prieteni”. Important este sa alegi fără ghilimele.

Când te lași trăit de alții, nu mai trăiești cu adevărat tu. Te zbați într-o iluzie a minții si a inimii și te vei agata mereu de pârghiile din exterior, uitând ca totul pleacă din interior.

De ce nu este bine sa iti trăiască alții viața? Pentru ca Viata ta e musai sa ți-o trăiești tu. Cu bune și cu rele.

Iar dacă cei de langa tine nu înțeleg acest lucru, este fix problema lor. Arunca la gunoi părerile lor și fa ceea ce simți. Întotdeauna. Asta înseamnă terapie.

Pentru ca cea mai bună terapie este terapia în care crezi. Si ce poate fi mai mișto și autentic decat să crezi în tine? 🙂

___________

Tu mi-ai citit cartile? Nu? Te invit sa o faci! Peste 300 000 de oameni au facut-o! Acum poti achiziționa pachetul suprem de 4 titluri cu transport gratuit oriunde in Romania si autograful meu, la un preț cu totul special! Invata sa te iubești si sa te bucuri de viața pe care o meriți cu adevărat. Comandă de aici 👇

https://booksandpassion.ro/produs/pachetul-suprem-al-iubirii-si-regasirii-de-sine/

Comenzi telefonice: 0723155001

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: