Alexandru Chermeleu: Ce spun bărbații despre tine …


Unii spun multe. Și o spun prost. Alții spun puține. La fel de prost. Sunt puțini bărbații care vorbesc frumos despre femeile ce au pășit, la un moment dat, în viata lor. Ați văzut vreun bărbat care să se laude și sa fie mândru de partenera lui? Rar. Asta nu înseamnă ca nu există. Restul aruncă mizerii în neant și își hrănesc ego-ul flămând,  judecând și arătând cu degetul în spate. A fost o proastă. (Eu cred ca ai fost mai prost ca ea). Nu m-a iubit suficient. (Nu ai inteles iubirea ei). Am facut atâtea pentru ea. (Cred ca ai facut mai mult pentru tine). Nu a fost niciodată mulțumită. (Nu te-ai străduit). Ea este sursa nefericirii mele. (Nefericirea ta esti tu, nu altcineva). Mi-a distrus viața. (Ti-ai distrus-o singur). M-a tras in jos. (Nu te-ai uitat suficient in sus). Am batut pasul pe loc. (Ți-a fost convenabil). Lista continuă.

Bărbații ce vorbesc urât despre foste, spun multe despre ei. Cu cat vorbesc mai urat, cu atat autoportretul prinde contur și culoare. Cu cat vorbesc si acuza mai mult, cu atat isi asuma mai puțin. Nu poti spune despre fosta ca a fost o proastă. Cine te-a pus sa stai cu o proastă? Nu o poti face curva. Înseamnă ca nu te respecți suficient de mult. Nu o poți învinui pentru viața de rahat pe care o duci acum. Inseamna ca ai stat cu mana in fund si nu ai facut nimic, savurând o veșnica contemplare tembela a ființei si așteptând ca femeia de langa tine sa faca primul pas. Bărbații au inițiativa. De cele mai multe ori. Femeile doar observă. Dacă nu le place ceea ce văd, se retrag. Elegant. Asta nu le face vinovate.

Există multe femei puse la zid și „împușcate” in inimă pentru greșelile altora. Să fii bărbat înseamnă, de cele mai multe ori, sa iti asumi. Atat vorbele cat si faptele. Mai nou, femeia isi asuma. Cu vârf și indesat. Și rolul bărbatului. De multe ori, uitand că e femeie. Cu tot ce inseamna asta.

Despre femeia pe care a iubit-o cu adevărat, barbatul nu spune nimic. O poartă în suflet. Ferită de orice urmă de regret. Pentru că, la un moment dat, a fost tot ceea ce și-a dorit mai mult de la viață.

Să vorbească urât despre ea înseamnă să își picure, singur, otravă in inimă …

___________

Pune mâna pe ea! Nu pe Ea! Pe carte! 🙂 Comand-o acum! De unde? De aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

9 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Ce spun bărbații despre tine …

  1. Ok , Alex ! Votat ! Acum, ca reactie la ceea ce ai scris : Personajele de seCs masculin , care se bat cu pumnul in piept si povestesc despre relatiile lor intr-un mod neprincipial , sunt evident…baieti ! Indiferent de varsta pe care o au , tot baieti se cheama . Ei nu-si asuma in nici un fel responsabilitati , se degreveaza de orice implicare afectiva , spirituala , materiala ( de care sa mai zic ?! ) vizavi de relatia respectiva si isi mai si ponegresc partenera . Se folosesc de ea , in general…Cand nu vrea femeia sa le mai accepte comportamentul mizerabil, o arunca la gunoi . Si la propriu si la figurat ! Mai au de crescut , de evoluat vreau sa zic . Iar cei din categoria ,, Barbati ” , evident sunt aceia care se fac observati si la bine si la greu , oameni pe umarul carora te poti sprijini un moment sa-ti tragi sufletul , oameni care fac din relatia lor un sanctuar pentru suflet si in nici un caz n-ar accepta sa-si vanda sufletul pe taraba…Bravo pentru articol , postarile tale sunt din ce in ce mai bune ! (y)

    Apreciază

  2. Felicitari,Alex!Imi plac toate articolele tale,sunt corecte,nepartinitoare.Legat de acest articol,desi nu e cazul meu – am fost casatorita vreo 30 de ani,iar sotul a plecat intr-o alta dimensiune, acum vreo 7 ani ,cu toata iubirea pe care i-am daruit-o si eu am ramas la acelasi stadiu,adica nu ne-am schimbat deloc parerea unul despre altul,-constat,cu mirare,cum oameni care s-au iubit,s-au daruit unul altuia,cand se despart vorbesc urat,il desfiinteaza pe celalalt.Frumos ar fi sa ne asumam sentimentele avute si sa mergem mai departe multumindu-i fostei/fostului pentru crampeiul de fericire pe care ni l-a daruit la un moment dat.Am parcurs impreuna un timp care nu se poate lua inapoi.Iubirea e acolo,oamenii s-au schimbat!

    Apreciază

  3. Alexandru Chermeleu,de doua zile,de cand te-am descoperit sunt atat de uimuta si fericita nu doar pentru ca exista oameni ce gandesc asa ca tine,dar mai ales pt ca aleg sa faca din viata si profesia lor o misiune de credinta din a deschide si altora ochii asupra adevarurilor profunde di relatiile interumane si in special BARBAT si FEMEIE!Imi umple inima de speranta faptul ca esti tanar si ai mult timp de-aici inainte sa schimbi prin opera ta LUMEA,sau macar putin din ce inseamna EA:iubire,respect.consideratie in relatia de cuplu,ruperea tiparelor si a prejudecatilor care ingradesc si confitioneaza natura umana.Dai confort si speranta!Te admir mai mult decat pot sa exprim in cuvinte!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: