Alexandru Chermeleu: Femeie, NU fi proastă!


M-am săturat de proaste. De proaste care își vând trupul pentru o bluză transparenta și la modă. De proaste care își iau pumni în gura de la bărbații din viata lor,  considerând ca asta e iubirea. M-am saturat sa vad femei care iti zâmbesc numai cu chipul, sufletul fiind înecat in oceane de suspine și regrete. Cum ar fi fost dacă?  Multe dintre ele ar trebui sa se gândească cum e acum. Ce-a fost nu mai contează.
M-am saturat de proaste ce plâng aievea într-un colț in care nimeni nu le vizitează. Învinețite de atatea lacrimi. Caci palmele dor mai putin. Femei ce au uitat cat de puternice au fost odată. Puse acum sub radical. Invadate adânc de impostori de minți și inimi. Amagite necontenit de niște matematicieni ce vin cu temele făcute de acasă. De acasă de la altele. M-am saturat de proaste ce-au uitat sa spuna Nu atunci când nenorociții de lângă ele vad doar Da-uri ce li se cuvin. Femei prostite în cuvinte dulci. Atât de dulci încât devin grețoase.  Chiar dacă ele nu-și dau seama.

M-am saturat de proaste invitate în pat. Adorate noaptea si uitate atât de repede dimineața. De femei ce își deschid picioarele atât de ușor în fața unuia ce salivează. Bărbați ce caută-n decolteu în loc să-ți caute printre gânduri. M-am saturat de proaste ce aleargă bezmetic după bărbați ce nu ar da doi bani pe ele. De ăștia trebuie sa fugi. Nu să alergi. M-am saturat de proaste ce accepta orice compromis al Ființei. Numai pentru ca el iti spune ca așa-i normal. M-am saturat de proaste „violate” zi de zi. Atât verbal cat și emotional. Otrăvite sistematic de cuvinte grele. Cuvinte ce apasă greu pe inimă. Atunci când singurul bandaj sunt niște mâini ce au uitat sa te mai îmbrățișeze.

M-am saturat de femei ce nu vor să-și deschidă ochii. Femei ce au uitat cum miroase fericirea. Prefer femeile ce ma înjură acum. Dar poate îmi vor mulțumi odată. Am susținut mereu sexul slab. Nu e slab deloc. E al naibii de puternic.  Chiar dacă multe au uitat lucrul acesta.

Femeie, nu fi proastă! Căci tu esti cea mai pură poveste. Nu ii lăsa pe alții să-ți manjeasca paginile minții. Esti cea mai fina poezie. Nu ii lăsa pe alții sa te poceasca-n versurile trupului. Esti cel mai dulce cântec. Nu ii lăsa pe alții sa iti fure, clipă de clipă, refrenul inimii.

Femeie, nu fi proastă!  Nu te mulțumi cu puțin. Tu poți atât de mult …

________

Cartea Iubind-o pe Ea este disponibilă in stoc. Pune mâna pe ea! 🙂 Comand-o acum! De unde? De aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

30 de gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Femeie, NU fi proastă!

    1. Citesc..si imi dau lacrimile !…Parca vorbesti despre mine…! Este greu..Vrajitorul care are cuvinte frumoase cu el…si te vrajeste cu ele…Este greu..sa faci diferenta dintre cele adevarate..si cele false …De ce !!! Pentru ca speri…( speranta moare ultima) ..

      Apreciază

  1. uneori………..da, suntem proaste………..gandim cu sufletul….acolo e prostia………sau prostitutia unei femei……..PENTRU CA O FEMEIE …..se prostitueaza zi de zi…….pentru copil ………pentru o casnicie esuata demult…pentru visul copilului din tine………..mergi mai departeiar el te jignestwe si te umileste orice ai face……..

    Apreciat de 1 persoană

    1. Uneori, sunt copii care iti dau forta de-a lasa un NE-om!!! Bineinteles sunt foarte cazuri, si a generaliza nu este bine. Femeile care sunt in asemenea cazuri FINANCIAR si PSIHOLOGIC!!!!

      Apreciază

      1. Va rog sa ma scuzati, n-am citit mesajul inainte de-al posta. Il voi scrie din nou.

        „Uneori, sunt copiii, care iti dau forta de-a lasa un NE-om!!! Bineinteles, sunt foarte multe cazuri, si a generaliza nu este bine! Femeile care sunt in asemenea cazuri, trebuiesc ajutate (majoritatea din punct de vedere FINANCIAR) si PSIHOLOGIC!!!!” ….dar, din pacate, societatea romaneasca nu face ” nimic?” pentru aceste femei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Apreciază

  2. Unele proaste își vând trupul pentru o bluză transparenta și la modă, cumparata de un barbat, pentru o pereche de pantofi primiti de la alt barbat, merg in vacante exotice cu alti barbati . Si ca urmare își iau pumni în gura de la bărbații din viata lor. Si dupa ce ajung pe la 30 de ani „se fac” fete de casa si doresc sa-si faca o familie.Nu ar fi mai simplu ca formele astea de viata, ca altfel nu le poti numi, sa fie ignorate si nici un barbat cat de cat adevarat sa nu se uite la ele?

    Apreciază

    1. Nu stiu daca, intentionat sau nu, dar Majoritatea persoanelor UITA un „FAPT? foarte IMPORTANT: „””Daca, NU_ EXISTA CURVARI, …NU_EXISTA CURVE!!!!!!!!, ….nu??? Simplu!

      Apreciază

  3. E prostie pe mai multe niveluri…oare care-i mai proasta si din al carui unghi? O fi proasta aia sensibila, care gandeste cu sufletul, cum zice Iulia, si-i pune mereu pe ceilalti inaintea ei…chiar daca asta inseamna lipsuri pentru ea, nu neaparat si pumni in gura? Sau e mai proasta aia pragmatica, care duce o viata usoara, cu perspectiva de bone la copii, fara griji legate de mancare sau concediu sub rezerva „micilor concesii”?

    Apreciază

    1. Imi place comentariul tau. Eu cred ca nu este proasta nici una, nici cealalta! Fiecare face cum crede ca este mai bine (mai mult sau mai putin). Sunt PROSTI/PROASTE persoanele, care NU STIU sa faca ALTCEVA, decat SA-I JUDECE PE ALTII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Apreciază

    1. Nici nu trebuie să fie o scuză. Cred că a vrut doar să trezească la realitate femei păcălite de atitudinea sau cuvintele împachetate frumos de bărbați care nu prețuiesc iubirea care le e dăruită. Unii nici nu au capacitatea să o înțeleagă. Poate… înțeleg sentimentul abia când nu îl mai simt lângă ei. Nu lua la propriu cuvintele lui Alexandru. Sunt doar lecții. Dacă ar fi mai subtil, nu le-ar trezi pe cele care trăiesc o IUBIRE EFEMERĂ…

      Apreciază

      1. Adică, cu alte cuvinte, unele femei sunt atât de inculte, ignorante, încât dacă Alexandru Chermeleu le-ar vorbi mai frumos n-ar înţelege. Ştii cum vine asta: dacă faci mereu pe prostul, s-ar putea să rămâi aşa (în traducere: dacă tot mereu foloseşti un asemnea limbaj s-ar putea să nu te mai poţi dezbăra de el). La asta m-am referit când am spus că nu cred că e o scuză pentru limbajul folosit în articol (adică scopul nu scuză mijloacele). E părerea mea (de scriitor şi psiholog) şi mi-o menţin.
        Încă o dată, îmi plac articolele lui, sunt bine scrise, subiectele bine punctate (atât literar, cât şi psihologic vorbind). Dar uneori mi se pare că în dorinţa de a atinge cât mai multe minţi, depăşeşete o limită a limbajului pe care n-ar trebui s-o treacă.

        Apreciază

  4. Let’s agree to disagree. Ce este descris mai sus, nu poate fi numit prostie. Cel putin nu de psihologie. Femeile descrise mai sus nu sufera de prostie, mai degraba de traume din copilarie – cum ar fi abandon, lipsa afectiunii din partea parintilor, etc. Nu sunt de acord ca oamenii (nu numai femei cat si barbatii, doar suntem egali :)) care sufera de diferite traume sau boli sa fie numiti prosti. Ei au nevoie de ajutor, nu de jigniri. Este ca si cum l-ai face prost pe colegul tau racit. Nu poti sa dai in cineva care este deja jos.

    Apreciază

  5. Com poti sa blamezi „prostia” cand tu la randul tau esti un prost?
    Corect in aceasta limba batjocorita de toti analfabeții care se mai si cred scriitori : nu FII proasta… cu 2 de i !!!!!! Este fix in titlu… for f. sake… Cum sa nu iti sara in ochi? Nici macar un titlu nu il putem scrie corect si mai vorbim de prostie…

    Plus multe alte greșeli pe parcursul articolului … De tine nu te-ai saturat?

    Faptul ca nu stii sa te respecti ca femeie si accepți orce ti se ofera, sunt niste carente de caracter dar nu are nicio legatura ca prostia… In schimb, faptul ca nu stii sa scrii corect… da prietene… tu esti PROST !!! 🙂

    Apreciază

    1. Reciteste ti comentariul si numara ti greselile proprii, negativul se formeaza de la a fi deci un singur i, tu chiar esti …… Proasta sau prost

      Apreciază

    2. Tin sa te contrazic: Forma imperativă a verbelor

      Fii! (de la conjunctivul tu să fii)
      Nu fi! (de la infinitivul a fi)
      Doar în acest caz, doar la imperativ, verbul a fi pierde un i la forma negativă, şi asta doar pentru că conjunctivul, care dă forma afirmativă, are doi i la persoana a II-a sg. (eu să fiu, tu să fii, el să fie cuminte), în timp ce infinitivul, care dă forma negativă, are un singur i (a fi).
      În rest, forma negativă se deosebeşte de forma afirmativă numai prin faptul că are în plus un nu.
      Nu are nicio legatura, parerea mea umila, prostia despre care vorbeste in articol cu „tembelismul real”. Cred ca este un îndemn pentru toate femeile sa nu mai facă compromisuri diverse, in numele…..a ceva de care se agată ele. Le sustine ca sunt puternice si le încurajează sa ,,trăiască”…Daca se poate spune asa…

      Apreciază

  6. Stati putin fetelor, nu va ambalati atat de mult , e valabil doar pentru 10% ,cel mult, dintre romance care sunt independente. Restul sunt niste boarfe fara scrupule si fara bun simt , capabile de orice pentru a-si satisface orgoliul si a face rost de un provider pe care sa il manipuleze cum vor ele. Educatia a 90% dintre romance e o educatie de pitipoanca, venita de la tara la oras, dar care e cu nasul pe sus si infatuata si crede ca i se cuvine totul de-a gata. Asta e adevarul de pe plaiurile noastre mioritice . Multe dintre romance nu sunt decat un amabalaj frumos la suprafata si putred in interior.Puteti sa nu fiti de acord , cui ii pasa, dar asta e realitatea dureroasa.

    Apreciază

  7. Pur si simplu, nu am ce sa completez sau sa adaug macar o fraza…Ai spus tot ce era de spus, un adevar ce multe il evit. Nu din incapacitatea mintii, ci din frustrare, orgoliu sau influenta.
    Eu ca femeie as primi si o palma pentru a ma trezi la realitate. Din fericire, nu am suportat sa fiu o jucarie in fata unui barbat, indiferent cate sentimente as fi avut. Sunt iritata psihic de inconstienta multor femei, femei care nu-si respecta feminitatea si personalitatea.
    As avea mult de spus. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nici judecata de faptul ca sunt realista, pentru ca multi confunda realitatea cu imoralitatea !

    Apreciază

Lasă un comentariu