Alexandru Chermeleu: Cum arată un bărbat adevărat?


Dacă e îmbrăcat la costum dar scuipa pe jos, nu e un bărbat adevărat. Poate doar un nesimțit. Nu ai vrea sa ieși în lume cu el. Probabil nu l-ai tine nici în casă. Unul care scuipa nonșalant pe afara, s-ar putea să îți scuipe și înăuntru.  În suflet.

Dacă se uită prea mult în telefon în loc sa te privească în ochi, s-ar putea să nu fie ceea ce îți dorești. Mai ales la prima întâlnire.  :))

Cine e interesat de mintea și inima ta, nu are ochii ocupați cu altceva.

Mai sunt și cei care se uita în decolteu. Nu e nimic grav. Atâta timp cât nu rămân cu ochii ațintiți acolo. 🙂

Dacă te invita la el acasă și nu observi nicio carte în biblioteca personală,  s-ar putea să nu iti placa. Femeile inteligente au înțeles ca emulația intelectuală e mult peste cea sexuală! Chiar dacă cele doua se combina sublim. Dacă vorbește urat despre fostele lui, cu siguranță vorbește despre el. Iar dacă ajungeți sa va despărțiți,  s-ar putea să vorbească și despre tine. Dar nu de bine. :))

Daca se laudă prea mult, alții îl laudă prea puțin.  Oamenii deosebit de modești nu sunt mișto. Par lipsiți de stralucire. Însă cei care își hrănesc Ego-ul constant și în exces sunt cei mai periculoși . Asta pentru ca nimeni nu e mai bun decât ei. Și nici nu va fi. Dacă nu plătește la prima întâlnire, nu va plăti nici la ultima.  Vei plăti tu. Cu vârf și indesat. Într-o relație nepotrivita, nota de plata se face la final. Toți banii din lume nu vor putea acoperi o suferința ce-a lăsat amprente în inimă. Iar dacă bărbatul de lângă tine naște lacrimi în loc sa le șteargă, ar trebui sa ștergi tu. Atât lacrimile cât și putina.

Un bărbat adevărat arata bine. În primul, rând pe interior. Un bărbat adevărat este cel care a reușit sa domolească fantomele trecutului și sa facă pace cu himerele din prezent, fără a mai alerga după ele. 🙂 Bărbatul adevărat poate fi îmbrăcat la costum sau poate fi dezbrăcat complet. Important este ce are în minte și în inima. Restul sunt doar accesorii . La unii se pretează iar la alții … nu! Bărbatul adevărat nu raneste. Iar dacă o face, ii pare rău.  Ca a făcut-o și nu pentru ca a fost prins! 🙂

Un bărbat adevărat are atitudine. Indiferent ca are 1,90 sau 1,70. Felul în care intri pe ușa face diferenta. Întotdeauna.

Un bărbat adevărat este cel care a reușit să-și imblanzeasca orgoliul. El știe ca acesta nu a deschis niciodată uși.  Dimpotrivă,  le-a închis. Pe unele … definitiv! Iar dacă vrei sa pășești pragul femeii dorite, e musai sa o faci cu atenție. Fără a dărâmă frânturi de gând în jurul tău. Bărbatul adevărat e un vânător aprig  și un cuceritor desăvârșit.  Atunci când recucereste inima celei de lângă el. Zi de zi. El te susține în echilibru. Nu îl distruge. Înclină balanta înspre voi. Nu înspre el.  Te ține de mână. Nu de vorbă. 🙂 Te îmbracă suav în cuvinte ca mai apoi sa te dezbrace frenetic și cu dorința … în fapte! Bărbatul adevărat nu e cocoțat pe garduri. Deși, e posibil sa treci, zi de zi pe lângă el. Si el pe lângă tine.

Dar, inainte de a va întâlni,  e important ca tu sa devii femeia potrivită.  În primul rând pentru tine. Un bărbat adevărat are nevoie de o femeie adevărata. O femeie care sa il ridice și nu una care sa il doboare.

O femeie are nevoie de un bărbat. Dar nu orice bărbat. „Orice” înseamnă puțin … iar Ea își dorește  … Totul! 🙂

_______________

Fragment din Cartea, Iubind-o pe Ea. Daca vrei toata povestea, comandă exemplarul tau, acum! Ce mai astepti? De unde? De aici: 

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

14 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Cum arată un bărbat adevărat?

  1. Minunat suflet imi pari! E un dar rar sa simti dincolo de cuvinte! 🙂 ceva frumos si sincer zis si facut e trait cu intensitate…si cu risc…sa fii mai apoi gresit inteles.
   O zi minunata! Minuni ale lumii- suflete frumoase exista …azi!

   Apreciază

 1. Frumoase cuvinte.
  Crezi ca un barbat adevarat este un barbat fidel?
  Crezi ca exista oameni fideli?
  Am fost crescuta intr.o maniera traditionalista, iar mama mea m.a invatat ca femeia trebuie sa.i fie fidela barbatului si invers. Doar ca, dupa ce ‘m.am facut mare’, am observat ca oamenii nu sunt chiar asa cum mi.a spus mama. Ca barbatii inseala…mult… In egala masura cu femeile, pentru ca orice barbat isi inseala femeia de langa el, cu o alta femeie.
  Vreau sa cred intr.o lume roz, cu barbati perfecti, asa cum i.ai creionat tu, dar…

  Apreciază

   1. Asta e si nedumerirea mea mea:de ce se gasesc asa rar femeile si barbatii fideli.Pana de curand credeam ca am parte de asa ceva ….dar m-am inselat amarnic.

    Apreciază

 2. Foarte frumos spus. Sunt deacord cu tine doar ca am o chestie cu perfectiunea. Nu cumva e mult spus perfect? De ce tindem mereu spre ideal? „Un barbat adevarat are nevoie de o femeie adevarata” de ce nu isi alege fiecare pe cineva inferior ca sa il ajute sa progreseze? ar fi un servici pentru societate 🙂
  Nu stiu raspunsurile la intrebarile astea, poate tu le stii, ideea e ca nu imi pasa, dar zau ca as vrea sa traiesc inconjurat numai de oameni adevarati. 🙂
  Felicitari pentru articol, e foarte interesant.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: