Alexandru Chermeleu: Există viață după divorț


Unora le este frică să divorțeze asa cum altora le este teamă sa se căsătorească. 🙂 Și unii, și alții au dreptate. Nu există un manual pentru cei care vor să își lege destinele așa cum nu există legi universal valabile pentru cei care vor să „scape”. Sa scape de ce? De chin. Atât de cel fizic, în multe cazuri, cat și de cel emoțional. E mai bine să pierzi pe cineva care nu te-a meritat decât să te pierzi pe tine, crezând că merită.

„Până când moartea ne va desparți!”. Mulți nu au înțeles despre ce este vorba. De cele mai multe ori e vorba de „moartea sentimentelor”.

Niciodată nu a fost ușor să întorci foaia sau chiar să o rupi. În cele mai multe cazuri, adăugăm file noi de poveste. Însă nu e o poveste cu Happy End. Să stai într-o relație toxică, să îți compromiți mintea și inima, să îți îngropi adânc sufletul și să îți anihilezi Ființa nu este o afacere profitabilă pe termen lung. Căci tot pe termen lung Tu vei fi vinovatul principal. Iar atunci când te complaci într-o relație compromisă, nu ești o victimă, ci un complice. Cel mai mare complice la nefericirea ta.

„La naiba” cu cei din jur. Atunci când ajungi să trăiești prea mult viața altora, începi să o trăiești din ce în ce mai puțin pe a ta. Până în punctul în care nu te vei mai recunoaște . Nici în oglinda de pe perete și nici în cea a sufletului. „La naiba” cu cei care iti spun ca nu vei mai găsi pe nimeni ca ei. Spune-le ca nici nu iti mai dorești.  „La naiba” cu cei care iti aruncă săgeți otrăvite în inimă sperând să te recucerească cu antidotul preparat pe ascuns.  „La naiba” cu impostorii de suflete care ți-au măcinat trăirile și emoțiile,  ti-au călcat încrederea în picioare și au scuipat cu nonșalanță pe aceleași promisiuni răvășite în dorință.

Să îți revendici dreptul la fericire nu te face un idiot. Și nici prost. Prost ești dacă stai și înduri. Pumni și cuvinte amare. Palme și indiferență. Crezi ca îți va fi greu fără? Eu cred ca îți va fi mult mai bine cu! Cu tine. În primul rând. Crezi ca ești primul care își dorește un nou început? Nu il vei avea dacă te scalzi în același sfârșit. Crezi ca vei fi judecat de copiii tai? Sa stai într-o relație toxică de „dragul” copiilor nu înseamnă să le arăți acestora cat de fericit ești, ci să le oferi cel mai bun exemplu de „Cum să fii nefericit!”. Te vor judeca. Ca nu ai plecat. Și ca i-ai chinuit și pe ei. Mai mult decât pe tine. Crezi ca nu vei rezista? Până acum cum ai rezistat?! Dumnezeu nu ne da mai mult decât putem duce.

Prinde curaj și închide ușa. Numai așa se pot deschide altele. Păstrează-ti credința și apasă butonul de Stop. Numai așa vei putea să te bucuri de un nou capitol.

Există viață după divorț?  Ooh, da! Și încă ce viață! 🙂

Pentru că viața nu se termină atunci când partenerul nepotrivit dispare de lângă tine. Ea atunci începe! 🙂

_________

Nu ai achiziționat cartea „Iubind-o pe Ea”? Nu este târziu. Nu este târziu sa fii fericit!

 Click aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

8 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Există viață după divorț

  1. Adevarat!Eu inca ma intreb de ce ne imbatam cu apa rece intr-o relatie toxica? Si reusim sa ne aburim creierii ca si cum am consuma zilnic votka,sa ne pierdem sentimentele,sa ne imbolnavim trupul si sufletul….sperand,sperand gresit,in alcineva care nu se va schimba…uitand sa mai speram in noi.Eu asta am facut constient,am zis ca lupt pt copil,fara sa gandesc ca riscam sa ma distrug si sa i tulbur fericirea copilui meu.Acum lupt sa ma regasesc si sa mi vindec ranile.Cu cat au fost mai adanci cu atat se vindeca mai greu…dar e bine ca am inceput totusi un proces de vindecare

   Apreciază

 1. Sentimentele daca au existat nu pot muri, relatia este intr-o continua schimbare si pot aparea neadaptari ale unuia din parteneri. Dar iubirile nu mor, le ingropam pentru ca este mai simplu fara sentimente.

  Apreciază

 2. Cât de adevarat grăiești aici Alex! Acest lucru l-am făcut și eu, am zis: STOP! Până aici! și am plecat mai departe… Am lăsat trecutul în urmă, am închis adică vreau să zic, am ferecat acea ușă și am plecat mai departe…viața merge doar într-un singur sens… ÎNAINTE! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Aici totul este relativ si de la caz la caz..ai scris ceva gen ,,sa întorci foaia,sa treci la alt capitol”…da viață merge înainte, poate am trecut printr-un divorț, printr-un divorț nedorit,considerat de unul dintre soți un hop in viață, o pata neagra…de aceia cred ca de ce sa nu treci la un alt capitol ,dar cu aceleași personaje care sunt in acea carte. Ai mai scris ceva ,,te temi ca te vor judeca copiii”…,,este ade arag,sunt cazuri când copiii țin enorm de mult la ambii părinți si ii vor împreună, ca motivul la acest divorț a fost o a treia persoană… si aici fericit din toate se vrea numai una din persoanele acestui ansamblu numit familie… te vor judeca fi sigur,pentru ca ai fost egoista,ipocrita…ai calcat pe suflete,astea ca să-ți fie numai tie bine…

  Apreciază

 4. Aici totul este relativ si de la caz la caz..ai scris ceva gen ,,sa întorci foaia,sa treci la alt capitol”…da viață merge înainte, poate am trecut printr-un divorț, printr-un divorț nedorit,considerat de unul dintre soți un hop in viață, o pata neagra…de aceea cred ca de ce sa nu treci la un alt capitol ,dar cu aceleași personaje care sunt in acea carte. Ai mai scris ceva ,,te temi ca te vor judeca copiii”…,,este adevarat,sunt cazuri când copiii țin enorm de mult la ambii părinți si ii vor împreună, ca motivul la acest divorț a fost o a treia persoană… si aici fericit din toate se vrea numai una din persoanele acestui ansamblu numit familie… te vor judeca fi sigur,pentru ca ai fost egoista,ipocrita…ai calcat pe suflete,astea ca să-ți fie numai tie bine…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: