Alexandru Chermeleu: Cum ar arăta o zi din viață fără tine


Diminețile ar fi prea grele. Să știu ca nu aș mai putea să îți aud zâmbetul. M-aș răscoli amarnic prin cearșaful nostru, căutând atingeri printre picături de lacrimi. Aș deschide fereastra, căci cea a inimii este închisă fără glas. M-aș bucura de ploaie, aș strânge picăturile ce-mi cad în palmă. Le-aș pune acum la pieptul meu și mi-aș spala obrajii. M-aș îmbraca în hainele ce ti-au plăcut. Le-aș mirosi ca pe-o madlena, imagindu-mi degete ce mișcă pe sub bluză. Aș aprinde țigări și le-aș fuma pe jumătate, căci sufletul sughite și suspină. Și te-aș vedea aievea printre darele de fum ce se îndepărtează.

Aș alerga pe străzi ca un nebun ce-si caută sensul și te-aș căuta la fel de mult. În toți oamenii ce-mi par, acum, identici. Aș poposi la cafeneaua noastră. Acolo unde ascultam povestea vieții. Mi-aș trece mâinile prin păr și aș închide ochii. Crezând că tu ești omul care ma răsfață. Aș râde fără de sfârșit cu ființa. Visând la cum râdeai cu mine. Și mi-aș dori să mă întorc acasă, sperând să  te găsesc acolo. În pragul ușii ce miroase a tine. De pragul inimii tale m-am împiedicat de mult, dar a fost cea mai frumoasă căzătură din viața mea. Atât de lina mi-ai făcut căderea.

Aș răsfoi albumul nostru și te-aș săruta în toate pozele ce plâng acum după iubire. Dar nu le-aș rupe. E ca și cum aș rupe crunt bucăți din mine. Voi alege una și o voi lipi de inimă. Uitându-mă la ceasul ce acum nu-mi este prieten. Dacă aș putea, l-aș opri. Aș da limbile înapoi și m-aș certa cu ele. Iar noaptea s-ar lăsa peste suspine. M-aș așeza în patul nostru și mi-aș dori sa pot să adorm. Atât de repede. Eu, poza noastră, un cearșaf mototolit de mâini ce strigă și Tu … în amintiri.

Cum ar fi o zi din viață fără tine? Nu ar fi. Pentru ca locul tău a fost și este … lângă mine! 🙂

________

Pasaj din cartea „Iubind-o pe Ea”. Daca vrei toata povestea, comanda cartea telefonic: 0751 492 686 ; 031 438 28 22 sau online:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Cum ar arăta o zi din viață fără tine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: