Alexandru Chermeleu: De ce nu te mai sună?


Inițial,  am vrut să scriu acest articol, exclusiv pentru femei. De multe ori însă, nu putem vorbi despre femei fără a-i aminti și pe bărbați. :)) Așadar, am transformat aceste rânduri într-o scriere unisex. Atât femeile cât și bărbații au motivele lor. Unele sunt juste iar altele, doar un pretext simplu pentru a „salva” o a doua întâlnire ce nu poate fi mai „rea” decât prima! :)) Iar dacă prima a fost un fiasco total, cu siguranță a doua nu va mai fi. Deloc! 🙂

De ce nu te mai sună ea?

1. Femeile nu prea sună. Decât atunci când sunt îndrăgostite. Iar dacă nu o fac, cel puțin îți răspund. 🙂 Și dacă totuși nu te sună,  probabil ai gafat. Maiestuos. Atunci când ochii tăi ținteau aceleași forme iar buzele se măcinau sub semnul celui care nu așteaptă. Există bărbați pentru care nu contează femeia din fața lor. Atâta timp cât fusta e indeajuns de scurtă, restul sunt detalii! Neimportante. Bărbați cu care te culci noaptea și te trezești singură, dimineața! Din fericire, îi poți simți. De la distanță. Își lasă darele dorinței peste tot. Sunt parfumați si au cuvintele la ei. Un sertar plin de replici dulci și însiropate. Și cam atât! 🙂 Îi poți adulmeca printre umbrele Ego-ului și nuanțele colorate ce împânzesc cenușiul sufletului. Au sex appeal. Dar nu e suficient. Sunt îmbrăcați bine și te-ar dezbrăca la fel de bine. De haine, nu și de gânduri. 🙂

2. Nu există chimie. Și nu va fi. Chimia nu se programează. Ea este. De la început. E ca iubirea. O simți sau nu o simți deloc. Femeia va ști în secunda imediat următoare dacă s-ar „culca” cu bărbatul din fața ei. Valabil și invers. Degeaba te privește în poezie, degeaba te adoră-n versuri line. Degeaba își aruncă sufletul pe masă. Pictând aceleași linii ce nazuiesc o șoaptă. Chimia e vibrație. De ambele părți. O undă de energie ce îți străbate trupul. Mintea și inima. Un cântec memorat de amândoi. Iar dacă unul se încurcă-n strofe, nu mai ajungeți la refren! 🙂 Precum ecoul ce se pierde între vorbe. Degeaba e citit și aranjat. Atât afară cât și înăuntru. Unde chimie nu e, nimic nu e! :))

3. Ai invitat-o la cafea. Deși ție nu iti place cafeaua. Ai început cu o minciună și s-ar putea să termini cu mai multe. 🙂 Ești arogant și vorbești. Mult prea mult și mult prea despre tine. Ești invadat de demonii regretelor,  căutând o alinare în brațele pe care nu le înțelegi. Vorbești prea mult despre foste, dansezi prea mult cu fantomele trecutului și folosești mult prea des cuvântul  „Eu”. Ea își dorește o relație și nu un război al sufletelor.

4. M-am întrebat mereu câte beri poate bea un bărbat la prima întâlnire? Cu siguranță va fi și ultima. :)) Am aflat răspunsul puțin mai târziu. O imagine cât se poate de oripilanta. Să-ncepi cu un pahar și sa nu te mai oprești.  E greu sa „iubești” un asemenea bărbat. Cel mult, să-l ajuți!

De ce nu te mai sună el?

1. Femeia trofeu. Arată bine în societate și pe hârtie. O altă victimă bifata victorios în jurnalul cuceritorului asiduu. Pentru el,  nu ești nici mai mult, nici mai puțin decât o partidă de „pescuit”. Sau de „vânătoare”. Un mascul „alfa” ce nu a înțeles ca nu poți rămâne un cuceritor dacă nu o faci pe termen lung. Iar dacă ai cucerit-o, atunci ține-te de ea. Altminteri, nu ești un cuceritor, ci un impostor. 🙂

2. Îl suni tu. Dar sună ocupat. Așa cum este și el. Ocupat cu una și cu alta. Sau mai multe! :)) Iar dacă nu insiști prea mult, te va suna el. Când are nevoie de tine. Ești a doua spita de la roată. O roată a ființei ce se învârte nevrotic și neincetat,  fără a se opri vreodată în dreptul inimii tale. O jumătate de măsură servită cald în serile în care el își face timp să te mai vadă o dată. Niciodată nu vei ști când este și pentru ultima oară.

3. Teamă. De el însuși și de responsabilități. Îți trebuie curaj sa ieși dintr-o relație asa cum îți trebuie curaj sa intri în alta. De preferat să nu fie a altora! :)) Unii bărbați fug. Atât de repede, mâncând pământul. Ștergând orice urmă ce mai poate zăbovi în amintiri. Unii bărbați fug. De angajamente și de promisiuni. Căci dacă la-nceput a fost ușor să le rostească, la final e mult mai greu să se țină de ele! :))

O relație înseamnă mult. Înseamnă joc. Înseamnă sport. Iar unii nu vor să obosească atât de repede. :))

La final, cel potrivit te va suna. Și, mai mult decât atât, te va iubi! 🙂

__________

Comanda cartea „Iubind-o pe Ea”! De ce? Citește-o si afla! Răspunsuri! 🙂 Regăsește Bucățile pierdute din tine! Ne apropiem de 10 000 de exemplare vândute! 10 000 de suflete ce s-au contopit cu rândurile cărții! Regăsește-te si tu!

Comanda de aici si primește cartea cu autograf:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

6 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: De ce nu te mai sună?

  1. Si de unde sti ca cel potrivit te va suna poate si urmatorul este doar o amagire ani pierduti fara nici un rezultat, ce faci dc esti intr o relatie si el tot zice ne vom muta ne vom casatori si trec ani tu vrei sa te casatoresti si simti ca nu mai ai cu cine, vrei copii dar nu are rost sa i faci doar asa, si mai rau nu sti dc sa termini relatia sau sa continui sperand ca va fi mai bine…

    Apreciază

    1. Renunta si mergi mai departe, Claudia! Stiu ca nu e usor! Dar e viata ta si tu ai o responsabilitate in ceea ce te priveste. Stiu ca vei ramane o vreme pustiita. Si eu trec prin asta, dar am invatat ca nu merita sa stai intr-o relatie daca nu esti convinsa ca asta iti doresti. Te imbratisez si iti urez inspiratie, putere, lumina!

      Apreciază

      1. Nu merita sa ramai pustiita pentru nimeni!
        Valoarea ta ca om, ca individ, nu are nimic de’a face cu barbatul/femeie de langa tine. Ergo, singura sau intr-o relatie, implinirea si fericirea sunt ale tale, pentru tine.

        Apreciază

  2. uneori ar fi indeajuns sa ne luam ceva timp pt a cunoaste persoana ce bea cu noi….si atunci e foarte posibil sa stim daca ne va suna sau nu….a doua zi…:) …uneori se merita riscul…pana si acesta are fascinul lui….alte ori intelegi ca nu se merita……totusi teama ca maine cine stie???!!!!!…..ne frange deseori aripile….un pic de curaj in cunostinta de cauza si o doza justa de maturitate, e ceea ce nu ar trebuii sa lipseasca nici unui om ce se considera matur…..”fi atat de selectiv incat sa se merite si daca e vorba doar de o aventura…..fi atat de matur sa accepti si un refuz sau un fiasco”….

    Apreciază

Lasă un comentariu