Alexandru Chermeleu: Femeile sunt inteligente în toate anotimpurile … :-)


Unii bărbați ar șterge cu textul acesta pe jos iar alții, ar șterge cu mine. :)) Sunt aceia care consideră ca femeile sunt proaste. Cel puțin, cele care au stat cu ei. Și totuși, de ce ai sta cu o „proastă”? Nu te face la fel de prost?

Nu pot spune că am cunoscut femei „proaste”, ci numai femei naive. Rănite. Unele mai puțin iar altele, al naibii de mult și de adânc. Cu urme vizibile pe chip. Dacă aș putea despica priviri in inimă, le-aș putea vedea durerea. Cicatricile unei iubiri injectate cu nuanțe de gri și negru. Prea mult negru. Precum o otravă ce-ți ajunge in sânge mult prea repede și se confundă cu el. Aceeași otravă ce îți alterează simțurile și îți sufocă căile respiratorii. E ca vârful ascuțit și ruginit al unui cuțit insemnat de mâini binevoitoare. Unii te înjunghie cu premeditare iar alții o fac cu zâmbetul pe buzele arse de dorință. Atunci cand buzele lui reci au încetat să mai guste din ale ei.

Femeile sunt inteligente in toate anotimpurile. Chiar dacă unii bărbați își doresc numai o femeie de-o vară, să se răcorească. Alții, o vor pe cea de iarnă. Să-și încălzească trupul înghețat și aspru. Unii nu rezistă până la primăvară iar ceilalți dispar ca verdele frunzelor în aceleași începuturi calde de toamnă. 🙂 Iar daca a îndurat atâta suferință, nu înseamnă ca e proastă, ci poate a iubit la fel de mult.

Bărbatul trebuie să învețe să aprecieze și să iubească femeia. In toate anotimpurile. Atât in diminețile înghețate-n soapte si in murmur cât și in dupa amiezile scăldate in ploi mărunte. Căci dacă o iubești numai când e soare, nu o vei iubi cu adevărat când își ascunde glasul ei domol printre nori. Iar dacă o iubești când e lumină,  n-o să-i descoperi frumusețea-n intuneric.

Femeia e inteligenta in toate anotimpurile. Și frumoasă. Frumoasă in toate anotimpurile ei! 🙂

_________

Si pentru ca suntem in anotimpul iubirii, comanda cartea „Iubind-o pe Ea”! Regăsește-te! Regăsește-ti Frumusețea si nu o mai pierde! 

Comenzi telefonice: 0751 492 686

Comenzi.online: 

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

3 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Femeile sunt inteligente în toate anotimpurile … :-)

  1. ,,Femeile sunt mereu frumoase.”
    „Femeile sunt al doilea mister al omenirii.” (Anne Rice)
    Multumesc Alex, mereu ai siut sa pui accent pe esential!

    Apreciază

  2. Waaaw, super tare,de mult nu am mai citit ceva atât de frumos despre femei 😀 !Ce-mi plaaaace că acest articol a fost scris de un bărbat.Pe lângă asta, cel mai mult apreciez grămada de figuri de stil care s-au împletit așa de frumos cu mesajul deosebit,care-ți sare în ochi încă din titlu.Felicitări 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: