Alexandru Chermeleu: De ce să iei Xanax pentru un prost?!


De ce sa nu te ridici atunci cand ceilalti te trag in jos? Cand tot ce mai conteaza acum e un simplu zambet ce trece prin minte si ajunge in inima. Cand ceilalti rad, tu nu ar trebui să plangi. Prea multe sageti otravitoare tintite intr-un suflet pur. De ce sa te uiti mereu inapoi atunci cand ceilalti iti cauta privirea? Caci inainte iti cautau, nevrotic, trupul, lasand prea multe rani adanci pe el.

De ce sa stai pe loc atunci cand ceilalti te-alinta in cuvinte amare? Singuri si-au ingropat fericirea iar acum vor sa te-ngroape si pe tine in suferinta. De ce sa mai suspini aievea cu mintea imprastiata-n amintiri? De ce ai respira acelasi aer greoi, lasand in urma ta parfum ce se hraneste neincetat din lacrimi? Prea multi ti-au uitat numele, cautand naluci in visele naucitoare. Pentru unii ai devenit o holograma a unui suflet incins de asteptari iar pentru altii, o mobila veche de care nu se pot debarasa.

Esti prea frumos sa iti pierzi vremea cu oameni urati. Sa cercetezi in amintirile celebre ale unui inceput inmiresmat in voi. Cand doi vibreaza si danseaza pe acelasi ritm, atunci e iubire. Dar nu cand unul se impiedica in pasi de dans uitat. De ce sa iei Xanax pentru un prost? Un prost ce ti-a facut fiinta franjuri. De ce sa plangi pentru un prost ce a uitat sa spuna “Te iubesc”? Caci la-nceput e singurul motiv ce v-a tinut aproape. De ce ai sta ghemuit in acelasi colt uitat de oameni, fredonand o piesa atat de goala? Muzica inimii are un alt ritm, stiut acum numai de tine. De ce sa-ti frangi necontenit sinapsele? Sa te gandesti mereu la cat de greu iti este? Sa pedepsesti o inima ce inca bate? Nu are rost. Iubirea inca te mai cauta.

De ce sa iei xanax pentru un prost? Nu e mai bine să te bucuri ca ai scăpat de cineva care nu te-a meritat și care ți-ar fi dat sufletul la schimb pentru orice altceva? De ce sa iei xanax pentru un prost? Nu! Mai bine ia o gură sănătoasă de aer, mulțumește că ești încă in picioare și mergi mai departe … zâmbind! 🙂

__________

Cartea „Iubind-o pe Ea” este acum în stoc! Fii printre cei peste 10 000 de oameni care o au deja.  Comanda cartea instant! Intra pe shop:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: De ce să iei Xanax pentru un prost?!

 1. De ce? De ce?

  Autor Camy Camy

  De ce sa suferi neîncetat
  Cand el pe tine te-a uitat?
  De ce tu inca-l mai iubesti
  Si nu vezi ca nu-i mai trebuiesti?
  De ce il ierti mereu si nu incetezi
  Pe tine sa te mai mintesti?
  Prea multi: De ce? – gândeste-Te!!
  Nu esti urâtă,asa cum el ti-a spus,
  Nu esti nici proasta,asa cum crede el
  Nu esti bătrână,asa cum tu te simti
  Tu inima ta mai poti sa o alinti.
  De ce nu pui acum un punct
  Chinului vietii tale prea lung?
  Te leaga de el,doar o casa?
  Si ce este acum in ea?
  Gândeste-Te,sunt doar lucruri
  Pe care muncind le poti avea.
  Ca nu te mai iubeste,
  Sau nici nu te-a iubit,
  Te rog,sa nu-ti mai pese
  Nu este de murit.
  Fi mândră si tu pleaca
  Caci lumea este larga
  Si este multa fericire
  Undeva si pentru tine.
  Si ai sa-nveti din nou
  Ce inseamna fericirea
  Si ai sa uiti toata rănirea
  Caci asta i este femeii menirea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: