Alexandru Chermeleu: Iar la final de zi, nu ne dorim nimic altceva …


Nu avem nevoie de mașini. Să gonim cu ele pe aceleași autostrăzi demente ale unui suflet ars și condamnat de impostorii ființei. E mai bine să plângi într-un Mercedes decât să plângi într-o Dacie. Și totuși, parcă e bine să nu mai plângi deloc. Ne-am săturat de lacrimi. Sărate sau amare. Căci tot in inimă ajung.

Nu avem nevoie de bani. Căci unii au avut prea mulți și tot nu au reușit să-și cumpere un dram de liniște. Iar alții au avut prea puțini și s-au gândit o viață cum să-i facă.

Nu avem nevoie de excursii exotice. Căci dacă inima nu e un Paradis, orice alt loc de pe pământ ne pare negru. Întunecat de fiorii celei mai aprige șoapte ce îți cutremură aievea trupul. Nu avem nevoie de băuturi scumpe. Căci un Roze atât de pur își pierde gustul atunci când e servit de oameni ieftini. Nu avem nevoie de parfumuri. Când singura aromă ce-o căutăm in noi și in ceilalți e cea a sufletului. Mulți am uitat cum miroase iubirea și cât de mult dorim sa fim adulmecati. Din cap până-n picioare. Din minte până-n inimă.

Nu avem nevoie de haine scumpe. Atâta timp cat ele îmbracă un suflet chinuit și aspru. De oameni ce se îmbracă elegant, la fel de elegant spunându-ti un „Adio”. Nu mai avem nevoie de cuvinte. Ne-am înecat in ele și greu ieșim la suprafață. Atunci când faptele strigă același glas neauzit de către ceilalți.

N-avem nevoie de nimic. Decât de-un suflet cald. Sau poate două. O îmbrățișare venită la momentul potrivit și de la omul ce-l purtăm curat in gânduri.

Căci la final de zi, nu ne dorim nimic altceva … Decât să iubim și să fim iubiți! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Iar la final de zi, nu ne dorim nimic altceva …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: