Alexandru Chermeleu: Parfumuri scumpe și oameni ieftini


Există oameni care vorbesc despre orgoliu, dar se parfumează in fiecare zi cu el. Așa cum există chipuri ce îmbracă măști eterne in goana după fericire. In drumul lor, calcă inimi și ofilesc trupuri. Iubirea este pentru toți, însă nu toți sunt pentru iubire. Iar dacă unii au încetat să mai creadă in ea, au încetat să mai creadă in ei. Sunt cei care te lovesc cu brutalitate atunci când lumea lor se prăbușește. Ca și cum ar incerca sa te atragă in prăpastia emoțiilor proprii. Pentru ei, nu mai contează interiorul atâta timp cât fațada iese in evidență. Chiar dacă au uitat cine le-a fost alături atunci când au lucrat, împreună, la fundație.

Defilează prin lume asemenea unor picături acide de ploaie. Cele mai multe dintre ele îți ard pleoapele, îți topesc buzele și ajung in inimă. Unele îți  lăsa urme vizibile pe trupul încercat iar altele îți cicatrizeaza sufletul deja rănit si surd. Sunt oameni care au nevoie de tine deși, o viață întreagă au stat mai mult pe lângă tine, in loc să fie, cu adevărat, in viața ta. Unii dintre ei te sunau in miezul nopții fără de sunet iar alții nu îți răspundeau nici măcar in mijlocul zilei! 🙂

Aproape de fiecare dată sunt cei care le știu pe toate. Unii nu au facut nimic in viața lor, dar au ajuns sfătuitori de invidiat. Vor încerca mereu să-ți spună cum sa iti trăiești viața, uitând să o trăiască autentic pe a lor. Alții au ajuns atât de sus, încât au uitat cu desăvârșire de unde au plecat și cine i-a ridicat de jos atunci cand gleznele lor sângerau a vânătăi la fiecare piedică pe care au luat-o. Mulți dintre ei își îngrijesc cu obsesie trupul si interesele meschine. Se parfumează atât de mult încât își pierd din aroma ființei atunci când trec, arogant si intr-o graba nevrotica, pe lângă tine. Cei care se opresc in viața ta, te vor intoxica cu același miros greoi si sufocant.

Te vor îngropa asiduu in abisul neîncrederii si al suferinței împărtășite. Te vor lăsa sa verși lacrimi atunci când ale lor sunt înghețate. Te vor lăsa să tremuri de durere atunci cand trupul lor a uitat sa mai tresară. Iti vor presara cuvinte in inimă iar apoi vor mușca din ea si o vor devora, asemenea canibalului de suflete. Mai apoi, te vor invita sa savurezi un vin scump, intr-o companie atât de ieftină! 🙂

La final, îți vor arunca sufletul la ghenă, alături de al lor.

Vor îmbrăca aceeași haină scumpă, aceiași pantofi eleganți și același ceas bătut in cristale. Se vor urca la volanul aceleiași mașini și vor goni pe aceeași autostradă a sufletului măcinat și cenușiu. Pentru ei, atât haina, pantofii, ceasul cât si mașina sunt niște accesorii. Ai grijă să nu devii și tu unul.

Pentru că un parfum scump si un zâmbet fals nu vor putea niciodată să mascheze un suflet ce miroase atât de urât.

___________

De Sarbatori, prima mea carte, „Iubind-o pe Ea”, vine cu autograf. E ultima oară cand o poti achiziționa semnată.

Suna la numarul 0751 492 686 sau accesează linkul de mai jos.

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

9 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Parfumuri scumpe și oameni ieftini

  1. de ce oare am senzatia ca fiecare articol il scrii pentru mine si despre mine? Chiar atat de mult ma incadrez in tiparul femeii nefericite si nenorocoase sa fi intalnit in viata doar brbatii depre care scrii tu? nu de bine, of course! Si eu care credeam ca sunt speciala, unica si …..de neinlocuit.
    Nu te superi daca postez comment ul asta la toate articolele tale, nu?
    Ce sa fac daca, deocamdata , mi se potrivesc………

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: