Alexandru Chermeleu: Mai bine iubită de cine trebuie decât admirată de toată lumea! :)


În poza asta erai fericită …

… sau, cel puțin, așa păreai. Chiar dacă nu puteai sa păcălești pe nimeni. Nu poți să îți maschezi nefericirea. Oricât de mult fond de ten ai folosi. Indiferent de culoarea rujului sau de mărimea zâmbetului. Un chip rănit se vede prin lupa inimii și-a minții. Strigă atât de dureros prin porii inflamați ai ființei. Precum un cântec neterminat. Ca niște versuri sugrumate inainte ca poezia sa atingă inimi.

Nu poți mima la nesfârșit aceeași piesă. Căci fericirea e o stare. Depinde numai de tine s-o poți menține in echilibru. Atunci când râzi, degeaba o faci cu buzele. Chiar și cu ochii sau pomeții tăi atinși de lacrimi. Degeaba imortalizezi o bucurie falsă. Căci poza ta, tot neagră va rămâne. Așa cum sufletul se zbate-n cenușiu. Nu ești la prima întâlnire.  Cum tu îți alegi atent îmbrăcămintea, așa își alege el cuvintele. Mai târziu, hainele rămân la fel de frumoase. Cuvintele, mai puțin. 🙂 La fel ca zâmbetul de pe chipul tău plăpând ce râde. Zâmbetul trece, suferința rămâne. Chiar dacă este înlocuit de un alt zâmbet așternut atât de fin intre orele ce nu mai trec așa de ușor. Nu ești la birou. Sa fii mereu aranjată si elegantă. Ai ajuns sa te uiți prea mult in oglindă însă ai uitat să faci curățenie in suflet.

Multe femei aleg sa fie mai mult doamne in societate decât fericite acasă. 🙂 Asa cum mulți bărbați preferă sa aibă mereu dreptate decât liniște in suflet. In goana după admirație si like-uri, mulți au uitat că îi așteaptă cineva acasă. Atât de mare e distanța dintre ei.

Tu ai nevoie, in primul rând, de tine. Si mai apoi de-un suflet cald alături.

Căci nu înseamnă nimic atunci cand o femeie este admirată de multi, dar poate insemna totul atunci când este iubită de cine trebuie! 🙂

___________

Fragment din prima mea carte, Iubind-o pe Ea! Comanda-ti exemplarul de aici cu TRANSPORT GRATUIT!

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Mai bine iubită de cine trebuie decât admirată de toată lumea! :)

  1. Multumesc,pentru tot ce exprimi in scris,fie prin actul creatiei, a experientei profesionale,fie ca rod al propriilor trairi launtrice,al tumultului de emotie pe care il transpui in cuvinte in fiecare material,rezoneaza,alina, chiar daca…”nu trece”!Fiecare om are o poveste.Esti asemeni unui Oracol care- talmaceste vise, cunoscut fiindu-ti faptul ca fara regresie….nu tinzi spre progresie si totusi, prin ceea ce faci-ajuti pe multi!Personal,m-am regasit si eu.,copiei la indigo in materialul- In poza asta erai fericita…. Cu deosebita consideratie, Larisa Lala

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: