Alexandru Chermeleu: Femeile nu sunt proaste


Poate doar naive. Niciun barbat nu isi dorește o împiedicată in viața lui. Chiar daca e atat de frumos sa „te impiedici” si sa cazi in bratele care te merita. :)) Iar daca nu te merită dimineața, la pranz si seara, nu te merita deloc! 🙂

Am cunoscut bărbați ce preferau sa se imbete cu apă rece atunci cand intrau într-o relație si femei ce pareau sa uite cat de frumos este sa iubești din nou. Curat si sincer. Femei ce-au îndurat mulți si la fel de multe din partea lor. Bărbați ce începeau cu o minciună si terminau cu alta. Sau mai multe! 🙂 Bărbați care nu înțelegeau ca atunci cand inchizi ochii nu inseamna ca iti inchizi si inima. Unii considerau ca intuiția feminină e doar un concept psihologic abstract iar alții o puneau pe același plan cu replicile banale dintr-un film S.F.

Femeile nu pot fi mințite. Multi bărbați nu au înțeles asta. Ele se lasa mințite. In numele unei iubiri neînțelese. Sau așteptate mult prea mult intr-un colț rănit de suflet. Trebuie sa fii un prost sa crezi ca femeia de lângă tine este o proastă. Altminteri, nu ai fi ales-o! 🙂 Cand tu iti stergi mesajele din telefon, ea își șterge lacrimile. Ar fi bine sa fii tu cel care i le șterge. Definitiv. Când tu îți intorci capul dupa altele, ea își inghite gândurile. Când mintea ta e in alta parte, inima ei se fărâmițează in mii de bucăți împrăștiate pe o poza in care unul doar mimează iubirea.

O femeie stie. Dar, in primul rând, simte. Simte cand nu mai este iubită. Simte când nu mai este invitată in suflet sau gonita de acolo asa cum ploaia este gonita de vânt. O femeie știe când este mințita. Atunci când zâmbetul ei maschează perfect o durere surdă. Unele il folosesc drept cel mai bun fard al chipului. Când trupul este chinuit de fiorii crunti ai unui deznodământ mereu amânat. O femeie așteaptă si speră in schimbare. Asta nu o face proastă. Poate numai … îndrăgostită!  Cand timpul se oprește in loc sau se dilata.

O femeie iubește. Iubește mult. Chiar și atunci când este rănită de cuvinte si de lipsa faptelor. Multi bărbați nu inteleg asta.

Poate nu vor intelege niciodată.

___________

Fragment din prima mea carte, „Iubind-o pe Ea”!

 Pune mâna pe ea! 🙂 Comand-o acum! De unde? De aici:

Telefonic: 0751 492 686

Online: http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

8 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Femeile nu sunt proaste

  1. Cateodata devine slaba si obosita sa mai lupte cu morile de vant….simte si tace…apoi devine doar umbra unui suflet cald…zilele doar trec pe langa ea..nu le mai simte…nu mai o incalzeste soarele…sta intinsa pe pat,inchide ochii si incerca sa ii simta atingerea…inchide ochii si plange…acum nu el e cel ce minte…ea e cel mai mare dusman al ei..pierduta in trecut…fara putere de a fi in prezent..sa uite…sa spere..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: