Am uitat câte căzături am luat in numele iubirii. Unele au lasat vânătăi adânci in suflet iar altele au fost precum înțepătura unui țânțar mereu înfometat. Am uitat cate chipuri, sculptate atât de fin, am intalnit. Unele erau pictate in culori atat de vii iar altele se scăldau fără glas in cenușiu. Cele mai multe țipau fara a fi auzite. Asemenea unui clopot surd ce răsună in podul ființei, fara ecou.
Am uitat cu desăvârșirea omului dezamagit cate cuvinte moi au fost presarate in minte si in inima. Multe dintre ele căutau doar trupul. Căutau atingeri fara de sfarsit si fapte fara de-nceput. Cuvinte goale si așternute cu dibacie in colțul rănit al celuilalt. Cele mai multe dintre ele se pierdeau iremediabil in golul dintre două bătăi de inimă. Atunci cand anatomia iubirii este disecata si împrăștiata in mii de bucăți si amintiri. De cele mai multe ori, imi doream sa fiu amnezicul naiv si netulburat de vocile atat de suave ale fericirii.
Ma prefaceam in scrum atunci cand fiecare tigara fumata pe jumătate se stingea in absența ta. Ma prefaceam in praf de stele atunci cand numai eu priveam sub cerul nostru. Ma prefaceam ca nu-mi mai pasa atunci cand iti vedeam chipul in toti oamenii ce alergau grabit prin viață. Ma prefaceam ca nu iubesc cand tot ce imi doream erai … Tu!
‘Cele mai frumoase femei sunt cele care sunt iubite!’. Iti spuneam. ‘Iubește-mă, atunci!’. Mi-ai raspuns. Numai asa pot fi cea mai frumoasa femeie de pe pământ. Numai asa ma simt a ta.
Iar daca este sa nu te mai vad, te voi purta in buzunarul inimii aievea.
Pentru ca Tu ești ca mersul pe bicicletă! Nu te voi uita niciodată! 🙂
Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța...
Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ...
DISCLAIMER
COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei.
Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor.
Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.
Vezi mai multe articole