Alexandru Chermeleu: Fă-ți curaj! …


Sa spui lucrurilor pe nume. Chiar si atunci cand altii si-l uita pe al lor.

Fa-ti curaj! Sa spui NU atunci cand trupul iti este vânat mai mult decat sufletul si DA atunci cand celelalt s-a descălțat înainte de a pași in inima ta.

Fa-ti curaj sa spui adevarul. Chiar si atunci cand o minciuna e la îndemâna. Sa te uiti in ochii celuilalt, fara sa-l amăgești aievea si chinuitor.

Fa-ti curaj sa spui un simplu „Te iubesc!”. Sa-l si arați. Atât in dimineți întunecate cat si in dupa amiezi sau seri umbrite de incertitudini.

Fa-ti curaj sa spui „Imi pare rau!”. E ca o terapie a fiintei atunci cand celalalt a fost rănit de oameni dragi.

Fa-ti curaj sa întorci foaia sau chiar s-o rupi in mii de bucăți. Sa le împrăștii cu seninătate peste trecutul tau. Sa incepi un alt capitol al inimii si al mintii, in pagini albe, deloc mâzgălite de cerneala Suferinței.

Fa-ti curaj! Sa crezi in tine si in cei pe care-i simti aproape. In cei care vor sa fie cu tine si nu pe langa tine. O mie de măști fermecătoare nu fac cat un chip ce-ti cauta inima.

Fa-ti curaj sa îmbrățișezi! Si fa-o des! Sa simti cum doua trupuri lin se contopesc in mirosul vostru. Ca doua picături de lacrimă ce nu se despart atunci cand cad incet si-ti gâdila mai multe degete.

Fa-ti curaj! Sa te îndragostesti din nou. Sa simti ca-ti vine sa plutești in alte brațe sau pe alte buze. Ce poate fi mai frumos de atât? Doar voi! 🙂

Fa-ti curaj sa fii tu! E poate cel mai greu in lumea asta. Sa fii recunoscut chiar si atunci cand lumea vrea sa te înghită. Sa fii de neclintit atunci cand ceilalti incearca sa te schimbe.

Fa-ti curaj! Sa iubesti! In primul rand pe tine … Si mai apoi pe cel ales.

Cum numai două suflete pereche se găsesc! 🙂

___________

Tu mi-ai citit cartile? Nu? Te invit sa o faci! Acum poti achiziționa pachetul suprem de 4 titluri cu transport gratuit oriunde in Romania si autograful meu, la un preț cu totul special! Invata sa te iubești si sa te bucuri de viața pe care o meriți cu adevărat. Comandă de aici 👇

https://booksandpassion.ro/produs/pachetul-suprem-al-iubirii-si-regasirii-de-sine/

Comenzi telefonice: 0723155001

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: