Alexandru Chermeleu: Orice apus se pedepsește! :)


La fel ca orice abuz. Mai mult in iubire decât in celelalte. Nu poti sa joci ping pong cu sufletul celuilalt sperând ca mingea sa nu mai cadă niciodata de pe masă. E ca si cum ai musca bucăți din inima, aruncându-le mai apoi in neant. Nimeni nu este de piatra. Deși, multi se cred din oțel. :)) In iubire e ca si in ringul de box. Odată ce ți-ai luat knock out e foarte greu sa te mai ridici. Atât la inceput cat si la sfarsit. Diferența este ca la inceput nu e dureros. Dimpotrivă, iti dorești cat mai multe „lovituri” dulci din partea celuilalt. Lovituri ce nu lasă urme. Decât pe chip. Mai mult un zâmbet. Sau chiar o mie. O mie de zâmbete ce par sa nu se mai termine.

La sfârșit e mult mai greu. Atunci când loviturile dulci se transformă in reproșuri si săgeți otrăvitoare. Atunci când nu mai ajungi sa fii bun pentru tine, darmite pentru celălalt. Când urmele lăsate se imprimă in suflet. Ca un fier încins ce iti cauterizeaza iremediabil ființa. Finalurile sunt dureroase. Întotdeauna au fost. Atunci cand simti cum părți din tine se desprind haotic si se împraștie ca praful de stele in ochii celuilalt. Cand ajungeți sa nu va mai recunoașteți. Mintea, inima si chipul. Trupul nici nu mai contează.

Orice apus se pedepsește. Apusul in care el nu dorește sa rămâna alaturi de ea. In care clipa se sfârșește încă inainte de a începe. Multi bărbați apuca înseratul. Putini prind soarele de dimineața! 🙂

Orice apus se pedepsește. Apusul sentimentelor. Sau moartea lor. A unei iubiri eclipsate si sfărâmate inconștient.

Orice apus se pedepsește.

Dar orice răsărit se premiază ! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: