Alexandru Chermeleu: Niciodata nu e prea tarziu …


Niciodata nu e prea tarziu … pentru o Țigara fumata in doi pe marginea unui drum ce împraștie praful celor care l-au bătătorit. Pentru o cafea băută in cafeneaua pe care ai evitat-o atâta amar de vreme. Pentru un film stupid văzut pana la capăt cu niste actori ce-și uită replicile de final. 🙂 Niciodata nu e prea tarziu pentru a spune „Imi pare rau!”, cand cel de langa tine suspina intre două bătăi de inimă.

Nu e tarziu sa porti aceeași bluza prin care ti se vede sufletul atunci cand ai închis dulapul și nu ti-ai mai întors privirea. O cheie ruginită inocent de-amprente ce imită chipuri. Niciodata nu e prea tarziu pentru a fi din nou copil. Sa înveți sa râzi ca la-nceput atunci cand toti ceilalți plang. Nu e tarziu pentru o îmbrățișare și un sărut. E mult mai bine sa te uiti in ochii lui decat sa-l cauți in poze ce miros a voi. Niciodata nu e prea tarziu pentru un final ce se preschimba-n inceput.

Niciodata nu e prea tarziu sa cazi, sa te ridici de-atâtea ori. Numai asa înveți. Ca un mezin ce învața Viata.

Niciodata nu e prea tarziu sa iubesti din nou.

La fel de mult … sa fii iubit. 🙂

Tu mi-ai citit cartile? Nu? Te invit sa o faci! Peste 300 000 de oameni au facut-o! Acum poti achiziționa pachetul suprem de 4 titluri cu transport gratuit oriunde in Romania si autograful meu, la un preț cu totul special! Invata sa te iubești si sa te bucuri de viața pe care o meriți cu adevărat. Comandă de aici 👇

https://booksandpassion.ro/produs/pachetul-suprem-al-iubirii-si-regasirii-de-sine/

Comenzi telefonice: 0723155001

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Niciodata nu e prea tarziu …

  1. Exista un „prea tarziu”… atunci cand celalalt nu mai iubeste… Iar tu ramai cu sufletul „ca tufisul Paiurului pe malul Marii Negre : numai ghimpi curbi care au incununat odata fruntea lui Hristos”…

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dupa cum spui tu si piersica ce ai uita-o in frigider e buna, si ….supa reincalzita a cincea zi…si dupa ce s-a rupt ceva sa ….reinnozi ca merge mai departe…. Daca cu lucrurile si obiectele …care sunt de lunga folosinta este un aspect, …daca lucrurile si obiectele de scurta folosinta…vrei sa le schimbi durata de existenta,…dar cu relatiile interumane este complet altceva…..Da la tinerete si de-a lungul timpul ..faci lucruri pentru ca asa vrei netinand cont de cel de langa tine, pentru ca egoismul tau si nevoile sau vrerile tale sunt …ce mai conteaza ca celuilat ii e rau, daca tie ti-e bine…si apoi vrei ca celalalt sa te reprimeasca in viata lui dupa ce …ai lasat doar gunoaie si dureri…te inseli…Nu te va primi si nu te va mai tolera niciodata. Doar cei ce sufera de sindromul Stokolm – adica cand vicima se indragosteste de agresor considerandu-l o putere…de fapt este un mizerabil las uman…o scursura biologica cu chip uman. Dar unii sunt masochisti in propria viata. Cand relatia se rupe…pa…daca ramane o relatie de buna ziua e suficient si de bun simt….daca nu … considera-l mort si ingropat putred si fetid chiar daca e in viata langa altcineva… Pentru tine este doar un biped de folosinta limitata. Atat. De cele mai multe ori vei vedea ca alerga dupa oportunitati sentimentale care sa le transforme in oportunitati materiale…deci…nu e o fiinta umana este …un paianjen – jignesc specia sau o marfa contra cost cu termen de folosinta. Atunci devine simplu…ce treaba ai tu ca om cu alta specie..si la ce iti trebuie obiecte care iti complica existenta …e un pret prea mare. Dar daca vrei sa reiei …oamenii nu se schimba in calitati imbatranind…dacat foarte rar…lupul isi schimba parul dar naravul ba….Patreaza-ti calitatile si ofera-le celor ce merita necunoscuti decat unuia ce ti-a facut rau cunoscut..este ca si cum ai smulge o cicatrice si ai reface o rana…Asta nu inseamna ca nu puteti avea o amicitie la distanta sau mai apropiata in nici un caz o relatie. Este dreptul la experinta a fiecaruia, oricum se plateste cu timp de viata si consecinte conexe.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: