Alexandru Chermeleu: Nu trebuia s-o visezi. Trebuia s-o iubesti. :)


Vorbe …

In vânt sau goale. Dezbrăcate cu nonșalantă de buze ce nasc atâtea întrebări. Când citești o carte pe care nu o mai poti lasa jos te transpui in poveste. Nu mai esti aici, ci acolo. Nu mai auzi șoaptele si nici strigătele ce caută urechile tale. Cand asculti aceeași melodie, cuvintele se despart de muzica iar apoi se recompun usor sub semnul serilor ce se încheie in ritmul lor. Atunci cand vezi un film in premiera, nu te mai intereseaza vecinii gălăgiosi din spatele tau. Urmărești filmul si nu oamenii. Ești un actor si nu un spectator.

Cand intrebi, aștepți răspunsuri. Chiar daca acestea întârzie sa apara. De cele mai multe ori, răspunsul il știi deja. E ori parte din întrebare, ori parte din tine. Când iubesti ar trebui sa fii acolo. In inima celuilalt. Nu in alta parte. Doar asa ii poți simți bătăile si le poti acorda, cu finețe, la ale tale. Pentru ca atunci cand iubesti, stii … Simti! Nu te intrebi mereu daca e asa. Iar atunci cand spui „Te iubesc” , ținta celuilalt e inima. Dacă ratezi, sunt doar vorbe. 🙂 Vorbe transparente spuse atât de ușor celei care așteaptă s-o si iubesti si nu doar sa-o visezi. 🙂 Nu trebuia s-o cauți, trebuia s-o găsești. Nu trebuia s-o strigi, trebuia sa-i șoptești.

Ai fost un prost. Nu trebuia s-o visezi. Trebuia s-o iubesti!”. M.Eliade

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: