Alexandru Chermeleu: Prin gaura cheii.


Cu un ochi inchis si cu unul deschis tintind spre viata sau privind pe furiș cum si-o trăiesc altii. La fel cum te-ai uita la un film pentru care nu ai plătit biletul de intrare. Cocoțându-te pe gardul învechit ce protejează Mulțimea de trupuri rătăcite dar bine fixate in scaunul incomod al unui cinematograf uitat de vara. Un cinematograf al vietii in care rulează filmul personal in premiera absoluta. Unii il vor vedea de mai multe ori, retrăind aceleași scene dramatice ale mintii si ale inimii. Altii, nu vor rezista nici pana la jumatate si ii vor deranja pe ceilalti in drumul lor spre ieșire. O evadare neplanificată a trupului dar o pedeapsă chinuitoare a sufletului ce strigă sa mai rămâna. Unii se vor înghesui si se vor îmbrânci sa prindă un loc in fata iar altii vor fi multumiți si daca stau in picioare.

Prin gaura cheii nu poti vedea prea multe. E ca si cum ai încerca sa săruți o jumatate de buza, sa faci amor cu un trup înjumătățit si sa iubesti o jumatate de inimă deja frântă. Prin gaura cheii nu poti vedea decat ceea ce altii au văzut deja înaintea ta. Singurele lucruri ce se pot schimba sunt acelea din spatele ei. Acolo are loc adevăratul episod al vietii tale. Iar daca ai ales sa fii doar un spectator, nu vei tresări nicicum. Mintea iti va ramane in repaus, inima se va opri subit iar sufletul le va certa pe amândouă.

Viata nu se privește. Nici prin gaura cheii si nici pe furiș. Viata se trăiește. Chiar daca unele capitole ti se par neinspirate sau tragi-comice. Pana la urma, tu esti si spectator si regizor.

Daca nu iti place ceea ce vezi, schimba actorii, lucrează la producție dar, cel mai important, schimba regia! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: