Alexandru Chermeleu: M-ai cucerit din clipa in care …


Nu din clipa in care ai inceput sa scrii corect gramatical. Asta e un Bonus intr-o era tot mai îndobitocită si superficială. Nu cand ti-ai ales cuvintele cu grija unui scriitor si nici cand mi-ai rostit din abecedarul seducției. M-ai cucerit nu atunci cand mi-ai spus cat de minunat ne sta împreuna. De parca am fi doua cămăși curate si atârnate pe umerașul firav al clipelor. Nu cand buzele mele s-au întâlnit la mijloc cu ale tale, fredonând acelasi zumzet nebun si copilăros.

Nu m-ai cucerit cu parfumul tau fin si nici cu ținuta elegantă si demnă de un covor roșu, pătat de mireasma indragostitilor. M-ai cucerit nu atunci cand privirile noastre s-au intersectat in secunda prezentului împărtășit. Nu m-ai cucerit atunci cand ma căutai aievea in visul din care nu voiam sa ma trezesc, așternând la poalele somnului tau dulce, indiciile ce ma dădeau de gol pentru a fi găsit. 🙂 Nu m-ai cucerit nici cu prăjitura dulce si siropoasa din care am gustat amandoi atunci cand dinții mei scrâșneau dupa ai tai. O prăjitura ce nu ar avea niciun gust daca nu as împarți-o cu tine.

Nu m-a cucerit nici colecția ta de discuri de vinil așezată  cu atâta migala pe suportul lăcuit din camera in care trupul tau l-a încălzit pe al meu. Nici atunci cand dansam pe acelasi ritm memorat in minte si in inima. Nici mașina scumpa si elegantă pe care o conduci cu atata calm prin multimea aglomerata si claxonand a neliniște.

Nu m-ai cucerit nici cu un „Te iubesc” pe care poate sa mi-l spună oricine in șoaptă.

Insa m-ai cucerit atunci cand cuvintele tale s-au transformat in fapte! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: