Alexandru Chermeleu: De ce le este teamă bărbaților


O întrebare la care nici barbatii nu pot raspunde. Cel puțin nu atunci cand sunt întrebați direct. :)) De un refuz? Probabil. Deși, multi dintre ei incearca sa il evite. De multe ori e mai ușor si mișto să privești de pe margine si să ii lași pe alții sa își frângă gâtul! 🙂 Nu te vei afla niciodata in postura bărbatului privit din cap pana in picioare si refuzat politicos intre doua fumuri de Țigara. Cu toate ca nu exista femei inabordabile, ci doar femei „ocupate” sau … bărbați care nu stiu sa abordeze :))

Teama de angajament? E ca si cum ai spune: Facem un copil dar il crești tu. Sau, mai rau, creste singur. Teama de eșec? Cred ca toti o avem. Insa in cazul barbatilor e mai acută. Mai ales atunci când iti dorești sa oprești timpul in loc si sa bifezi ceea ce ai de facut înaintea unui deadline usturător. La fel ca in cazul barbatilor cărora le este teamă sa nu fie promovați. Unde? La job, bineînțeles. Cand, in tot acest timp, ar trebui sa lupte pentru o „promovare” in inima celei de langa ei. Si in relatii exista deadline-uri. Mai mult simbolice si de un minim bun simt. Doar ca acolo nu ti le spune nimeni si nu vei primi niciodata un mail cu instrucțiuni. Poate doar un mail de „Adio” atunci cand o dai in bară iremediabil. 🙂

Teamă de o despărțire? Nu o provoca atunci. Pare simplu la prima vedere cand, in realitate, chiar este! :)) Sa iubesti ceea ce ai cucerit si te-a ales. Frica de singuratate e si ea prezenta. A fost intotdeauna. Teama de a nu primi destulă recunoștință? Depinde de la cine o primesti si ce faci in sensul asta. Multi isi caută validarea in tot felul de cercuri dubioase. Recunoștința ar trebui sa o ai acasă, in primul rand. Si mai apoi înafara ei.

Teama de îmbătrânire? Exista si teama asta. Mai nou, si barbatii folosesc fond de ten pentru a-si acoperi ridurile si a-si masca punctele negre! Unii reușesc sa isi ascundă chiar si suferinta unui chip atât de încercat. Dar orice ai face, tot acolo ajungi. Mai devreme sau mai tarziu. E mai important ce faci cu timpul care trece si cum il folosești decat sa il pierzi mai mult uitându-te in oglinda! :))

Teama de război? Dupa război, multi eroi se arata. Eu cred ca inainte e si mai si. Am cunoscut mai multi eroi inca inainte ca acesta sa înceapă! 🙂 Cand, in esenta, cel mai mare război de care ar trebui sa le fie teama este razboiul cu ei înșiși. Multi il pierd. Important e sa nu pierzi bătălia cea mare … cu Viata!

Si mai sunt acei barbati care spun ca lor nu le este teama de nimic. Ca in povestea lui Greuceanu si a zmeilor fara de frica. Doar ca aici nu exista nici zmei si nici eroi de poveste. Aici soarele răsare cand trebuie si luna ii ia locul la timp! 🙂 Sunt barbatii care nu prea mai au nimic de pierdut. Dupa mine, pot fi si cei mai periculoși!

Teama de iubire? A acelor barbati care fug de ea mai rau ca un maratonist de performanța. Nu … Nu cred ca barbatilor le este teama de iubire. Dimpotrivă, multi isi doresc sa iubească si sa fie iubiți.

Mai degrabă le este teamă sa nu fie iubiți de cele pe care le iubesc cel mai mult.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

4 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: De ce le este teamă bărbaților

  1. Eu cred ca de angajament ii este teama..si prefera cumva sa iti spuna nici da, nici nu..sa te tina acolo deoparte,pe banca de rezerva. Nici sa te raneasca, dar nici sa iti confirme ca vrea ceva de la tine! Sa stie ca te are acolo, pt orice eventualitate…:)

    Apreciază

  2. Ar fi complicat să înțeleg care este raționamentul unui bărbat, nu îi judec, nu pot. Am o singura obiecțiune vis -a-vis de „frica de singurătate”.
    Deși este doar o părere personala, singuratatea asta , ne oferă o libertate care are prețul ei. Repet, nu generalizez.
    Cât despre iubiri …nu prea sunt în măsură să mă pronunț. Îmi place liniștea și confortul libertății. Sunt convinsa ca nu sunt în asentimentul majorității ..😊

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: