Alexandru Chermeleu: Barbatul este cerul, Femeia e pământul.


Recitind superba carte a lui Erich Fromm , „Arta de a iubi”, mi-am reamintit niste randuri minunate scrise de Rumi: „Cerul este Barbatul, iar pamantul, Femeia!”.

O metafora sublima a masculinului si a femininului. O metafora in care cei doi, barbat si femeie, se reîntâlnesc si se unesc cu gratia creatorului intr-un labirint atât de complicat al fiintei, in peisajele pictate cu patos, in pomii ce rodesc fructele împlinirii si intr-un joc mitic al adulților, inocent si fara de sfârșit.

Cerul nu poate fara pământ la fel cum pamantul nu poate fara cer. Pamantul nu poate fara caldura cerului la fel cum cerul nu poate fara rodul pamântului. Tot ceea ce pamantul cere, cerul ii oferă, ocrotindu-l sub membranele dătătoare de viata. Ziua, cerul luminează pamantul si il animează, hranindu-l cu energia timpurilor iar noaptea, pamantul ii mulțumește cerului prin liniștea ce se așterne in infinit. In dupa amiezile amortite, cerul imbratiseaza pamantul iar acesta il săruta cu fiorii dulci ai unui nou inceput.

Sunt cei mai buni prieteni si cei mai buni amanți. Cei mai buni soti si cei mai buni părinți. Cand pamantul plange, cerul ii șterge lacrimile si ii curată suferinta. Cand cerul este bucuros, pamantul înflorește si absoarbe Frumusețea veacurilor. O simbioza perfecta a simturilor si a iubirii plenare. A unei iubiri ce se împlinește in orizontul trupurilor. Asa cum cerul si pamantul se unesc in orizontul privirilor. Asa cum cei doi îmbătrânesc împreuna, in echilibrul minții si in Armonia inimilor.

Atunci cand barbatul se va uita la femeia din viata lui asa cum cerul se uita la pământ si atunci cand femeia se va uita la barbatul ei asa cum pamantul soarbe din cer, numai atunci iubirea va învinge. Pentru ca asa cum cerul iubeste pamantul si pamantul adora cerul, asa si barbatul trebuie sa prețuiască femeia ce il adoră atât de pur.

Ati văzut vreodată cerul si pamantul făcând dragoste? Asa ar trebui si oamenii sa se iubească! :)

__________

Fragment din cartea „Iubind-o pe Ea”! Cum poti intra in posesia ei? Simplu! 🙂 Accesează acest link si plasează comanda!

http://bit.ly/1Ka6RRv

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Barbatul este cerul, Femeia e pământul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: