Alexandru Chermeleu: Când un Bărbat iubește o femeie se simte, in sfârșit, barbat.


Bărbăția nu o etalezi in nenumăratele jocuri de poker in care iti încerci norocul. S-ar putea ca mana pe care o joci sa fie la fel de proasta ca rolul pe care ti l-ai asumat cu greutate. Un bluff ironic al sortii si nimic mai mult. O cămașă apretată si asortată cu un costum de firma si niste pantofi lustruiți cu migala nu te fac mai barbat decat ai fost ieri. Poate doar mai îngrijit si mai atent. In primul rand cu tine. O mașina scumpa si cu multi cai putere nu nu iti afirma masculinitatea. Pana la urma, si cu o Dacie te poti plimba la fel de bine din punctul a in punctul b. Mai greu cu depășitul.

Dar ce te faci atunci cand esti depășit tu de altii? In drumul tau spre fericire. De acei barbati care au inteles ca niste brațe puternice si lucrate nu înseamna nimic atunci cand nu imbratiseaza o femeie. De acel barbat care a inteles ca o minte ageră si deschisă nu înseamna prea mult atunci cand nu e admirata de femeia de langa el. Atunci cand o inima antrenata si vindecata nu poate fi împlinita decat alaturi de inima femeii ce a adăpostit-o in sufletul ei. Barbatul ce a priceput ca un trup parfumat este egal cu zero in fata unui suflet aromat si îmbietor. Un barbat care a inteles ca degeaba ai cuvintele la tine daca nu le poti transforma in fapte.

Adevăratul test de seducție nu are loc la prima intalnire. El se petrece in fiecare zi, alaturi de femeia cu care împărtășești nu doar patul, ci si ganduri, emoții, trairi. A fi puternic nu inseamna sa ridici greutăți la sala. Inseamna sa ții mintea femeii de langa tine intr-o mana, inima in cealalta si sa creezi un echilibru aproape perfect intre ele. Barbatul „modern” a devenit un Joker pe masa răvășită de atâtea roluri si măști ale vietii cotidiene. A devenit un mercenar desăvârșit in lupta continua cu societatea si cu el însuși. Un război nevrotic de cucerire. O goana asidua dupa funcții, putere, bani si recunoștință.

Niste ‘masculi alfa’ care au cucerit totul in jurul lor … mai putin pe Ea! 🙂

________________

Daca tot esti aici, da click pe linkul de mai jos si comanda cartea Iubind-o pe Ea. Fii printre cei aproape 5000 de oameni care au achiziționat-o. Link direct: 

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Când un Bărbat iubește o femeie se simte, in sfârșit, barbat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: