Alexandru Chermeleu: Gândim la fel, simțim la fel, mințim la fel.


Dar nu iubim la fel. Sau poate ca nu am facut-o deloc. Asta e o alta melodie. In care versurile au fost înlocuite treptat cu promisiuni deșarte si ascunse sub preșul murdărit deja de atâtea cuvinte. O poezie macabra a celor care au uitat strofele si le-au confundat cu suspine ferite de văzul celorlalți.

Cand el minte, ea se lasa mințita. Si invers. Cercul vicios, perfect si indestructibil al unei relatii ce a devenit o cursa contra cronometru: Cine ajunge primul la „nefericire”. Un maraton de reproșuri si săgeți otrăvite si înfipte in inima celuilalt cu o precizie chirurgicală. Unii nu mai ajung nici la linia de sosire iar cei care o fac, nu sunt aplaudați. Dimpotrivă, sunt puși la zid de ei înșiși si aclamați in forul durerii personale. Doi „sportivi” de performanța ce aleargă cot la cot, mizând pe auto iluzionarea unei schimbări subite. Doi alergători antrenați in suferința si condamnați la locul doi. Iar cand esti pe locul doi, nu te vei putea niciodata bucura autentic de trofeu.

In iubire nu exista locul doi. Niciodata. Cand deviza unei relatii toxice devine peste noapte: „Intra cine vrea. Scapă cine poate”. Contrastele se atrag. Dar nu si in povestea asta. Aici, cum inspiri, asa respiri. Inspiri minciuna, expiri durere. Inspiri toxic, expiri greoi. Din ce in ce mai greoi. Pana cand ajungi sa te sufoci lent si masochist de celalalt. Si singura masca ce o mai suporti acum e cea a unui zâmbet luxat si chinuit. Fracturat de prea multe lovituri deloc barate. Iar muzica inimii are un alt ritm! :))

Gândim la fel, simțim la fel, iubim la fel”. Asa suna melodia. Cam asa ar trebui sa sune si cântecul relației voastre! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: