Alexandru Chermeleu: Femeia si cartea


E o legatura indestructibilă intre o femeie frumoasa si o carte buna! 🙂 O imagine atât de unita precum doua bucatele de suflet ce se recompun teribil de natural in fata ochilor. Femeia frumoasa si cartea buna pot lua cu ușurintă un Oscar binemeritat in inima bărbatului ce se lasa adulat de atingerea lor.

Sa descoperi femeia frumoasa e ca si cum ai citi o carte buna si te-ai cufunda in adâncul trairilor așternute in tușul cuvintelor. Niste cuvinte parca desprinse din paginile încercate de priviri curioase si degete tremurânde. Sa atingi o femeie frumoasa e ca si cum ai răsfoi din nou si din nou aceleași pasaje găsite in capitolele înnobilate de suflarea autorului. Sa săruți o femeie frumoasa e asemenea coperților fine si cercetate cu blândețe de mâinile plăpânde ale cititorului. Un cititor exaltat si vrăjit de poveștile ce prind Viata si il invita insistent la trăirea lor.

„La femme fatale” poate deveni usor „The Book of The year” iar atunci cand ajung in bratele bărbatului însetat de iubire, un candidat suprem la titlul de „The Book of your life”. 🙂 Intre femeie si carte e o legatura de sânge atunci cand doar pe acesta il simti cum iti pompează asiduu in arterele ce striga dulce. Femeia frumoasa, inteligenta si plină de iubire e Combinația fatala dintre Heidegger, Fromm si Y Gasset, presărată cu un strop de Viata din Pleșu si fărâma ascunsa si necesară de feminitate din cărțile lui Cărtărescu. „Acupunctura” premeditată a porilor ființei atunci când te lași copleșit de imaginea ei, ușor paralizantă.

Sa iubesti o asemenea femeie e ca si cum ai completa biblioteca mintii si a inimii cu singura carte ce lipsește din miile si zecile de mii de carti de suflet. Un barbat are multe dorințe …

Dar, mai mult decat orice, un barbat isi doreste langa el o femeie frumoasa cu o carte in mana! 🙂

_______________

Acest blog a fost nominalizat la Premiile Radar de Media in cursa pentru “Cel mai bun blog al anului 2015″. Susține-l si tu cu un vot, accesând acest link http://www.radardemedia.ro/premiile-radar-de-media-2015-etapa-1-categoria-nr-11-cel-mai-bun-blog/ si selectând (alexandruchermeleu.com) din lista blogurilor afișate. Iti multumesc!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: