Alexandru Chermeleu: Cand ti-e dor de Ea …


Gândurile se disipa si se reconstruiesc la fel de cald in mintea ce s-a împrietenit iremediabil cu inima. Ochii injectați de o pasiune nebuna se dilata iar buzele crăpate prind culoarea rosiatica a unui amurg rostit in taina sacra a ritualului păzit de gurile si umbrele cuvintelor sculptate ascuțit.

Pielea se încrețește iar sute si mii de fiori năpădesc inocent straturile ei fine, antrenând venele jucăușe intr-un dans parca întipărit acum milioane de ani in ADN-ul simturilor. Stomacul se micșorează sub mirarea copilăroasă a unui trup pierdut de sub controlul atent al vocii interioare. Vârfurile degetelor de la picioare rup definitiv pactul impamantarii lor, semnând un contract atât de pur cu aerul ce antrenează toata ființa.

Sfidarea gravitații este văzuta acum ca o lege a indragostitilor iar Inerția este batjocorita atunci cand cele doua trupuri se cheamă mai aproape. Contrastele diafane ale culorilor ce iti surad in viu, se transforma in licurici pătați de transhumanta emoțiilor. Atunci cand ele trec neobservate de la unul la celalalt, învingând peisaje, kilometri întregi si vântul ce adie tot mai tare. Nuanțele din jur se preschimba in trairi autentice si complotează temerar la unirea celor doi.

Cand ti-e dor, uiti sa mai plângi, atunci cand singurele lacrimi purtate agale sunt cele ale unei fericiri găsite-n suflet. Uiti sa-ti mai fie frig atunci cand iernile prefăcute domol in primăveri te curtează elegant. Uiti sa-ti mai fie teama atunci cand prinzi curaj ca un nebun purtat de Viata. Uiti sa-ti mai fie greu atunci cand trupul tau usor iti spune ca iubesti.

Si totuși … e frig. Atât afara cat si inauntru.

Ti-e dor de vara … Cand, in tot acest timp, trebuia sa-ti fie dor de Ea! 🙂

 ________________

Daca iti place acest blog, Votează-l în cursa pentru cel mai bun blog din țară! Îți multumesc! Link:

PAGINA DE VOT – FINALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA 2015

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: