Alexandru Chermeleu: Ce isi doreste un Bărbat


Se întreaba, la rândul ei, femeia! „Vrei o cafea? Sau un copil? Sau poate o excursie la Paris? Sau poate doar un mic dejun servit in diminețile dezghețate?”. Toate fac parte din textura fina a unei relatii. Unele femei insa, se rezuma doar la atât. Si se opresc aici.

Din multimea de barbati ce cauta necontenit femeia care sa le-ofere fericirea. Un barbat isi doreste sa fie inteles atunci cand cuvintele rostite isi cauta singure, o alinare calda. Un barbat isi doreste sa fie apreciat atunci cand gândurile sale prind contur si creionează cu tandrete si usor, ființa de langa el. Isi dorește sa fie puternic doar pentru a putea strânge la piept o „jumatate” atât de draga. Isi doreste sa aiba control atunci cand stie ca il poate pierde atât de usor in palmele ce-l mângâie neîncetat.

Un barbat isi doreste sa ofere dar si sa primească, Învățând acest schimb ca un copil ce isi învața zâmbetul. Un barbat isi doreste sa cucerească o inima deja cucerita atunci cand este ales din miile de voci ce „striga” intr-un cântec, acelasi chip angelic de femeie. Isi doreste sa fie lăudat, atât de oamenii de dinafara dar mai ales de cea pe care-o poarta-n suflet. Isi doreste sa fie ascultat chiar si atunci cand, poate, nu mai are nimic de spus.

Barbatul isi doreste împlinire, atât in plan teluric cat si in planul diafan al celor doi. Atunci cand doua minti si doua inimi se contopesc magic in „Noi”. O împlinire reciproca in ganduri, in simțiri si in iubire. Isi doreste sa fie laudat atunci cand câștiga dar si cand se pierde, conștient, in ochii ce tintesc asupra lui. Un barbat isi doreste uneori sa fie copil, doar pentru a putea rade cu ochii lui si-a se juca mult si naiv cu celalalt. Isi doreste sa fie barbat in fata femeii ce a devenit femeia! Sa fie alintat cand femeia de langa el ii este mama, sa fie adorat cand ii devine soție si răsfățat cand e amanta.

Atunci cand greseste, un barbat isi doreste sa-i transformi pedeapsa in iertare, critica in incurajare, cearta in dojana, mania in blandete, nelinistea in seninatate, durerea in alinare, suferinta in intelepciune. Sa-i transformi eșecul in Speranta, înfrângerea in lecție de Viata si pierderea … Intr-un nou inceput. Ce-si mai doreste un barbat ? E intrebarea retorica, profunda, misterioasa, o intrebare pe care barbatul o poarta in strafundurile lui, in insasi fiinta lui, de multe ori nedeslușită, fara sa stie, fara sa inteleaga ca deseori, el-insusi nu stie ce isi doreste!

Iubirea se simte, se construieste, se dedica si se jertfeste, iar o femeie care are VOCATIA iubirii il va ajuta sa inteleaga ce isi doreste, ,,Caci iubindu-te pe tine, ma-nteleg pe mine însumi”, spune Poetul. Iar femeia de langa el trebuie sa stie si sa simta acest lucru, fara sa-i spui, fara sa-i explici, pentru ca iubirea nu se explica si nu se diseca.

Ce-si doreste un barbat ? Sa ,,ghicesti” in locul lui, cateodata ce-si doreste, fara sa-l intrebi … doar sa-i asculti tacerea… 🙂

____________

Fragment din prima mea carte, „Iubind-o pe Ea”. Mai multe detalii pe pagina de comanda.

Click aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

10 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Ce isi doreste un Bărbat

  1. Barbatii isi doresc multe desi ofera putin marea majoritate….ce am observat si din experiente proprii si a altor femei cu care am stat de vorba ,barbatii vor de multe ori imposibilul ,vor femeia perfecta cum multe femei isi doresc barbatul perfect,iar de obicei cand o femeie descopere ca barbatul de langa ea are mai multe defecte decat si-ar fi dorit …ramane in continuare langa el desi incearca din rasputeri sa il schimbe in bine si nu poate de unde si vorba lupul isi schimba parul dar naravul ba…barbatul in schimb da foarte repede cu piciorul ,ei se plictisesc repede din mai multe motive cum ar fi : monotonia rutina zilnica; ei ar dorii sa fie bagati in seama numai cand au ei chef ;sa nu indraznesti sa ii intrebi de ce au intarziat pe unde au fost..etc…d multe ori asa zisi barbati isi transforma „jumatatile” in niste menajere…desi poate acea femeie cauta sa faca mereu ceva nou ca sa schimbe monotonia din relatie este inutil …orice ar face el va fi din ce in ce mai plictisit de ea…pentru ca barbatii de multe ori sunt ca niste copii mici ….cucerit,luat,avut plictisit aruncat …asa fac si copii se plictisesc repede de jucarii si mereu isi doresc o jucarie noua…de obicei se zice ca femeile sunt de neinteles …nu total gresit …noi femeile nu toate ..ne implica trup si suflet intr-o relatie,pe cand barbatii de obicei se implica doar trup….si in loc de suflet la wi se implica a el instinct de mascul care vrea doar sa cucereasca din orgoliu sa demonstreze lui insusi cat de „valabil „este el ….si sincer este vina noastra pt.ca o femeie ar trebui sa isi dea repede seama de sentimentele respectivului…daca toate am avea puterea sa le facem pasi acestor casanova de duzina poate atunci chiar ei isi vor da toata silinta sa se schimbe …..

    Apreciază

  2. Îți citesc blogul de ceva timp, dar până acum nu am lăsat niciun feedback. Este un pic utopic ceea ce ai scris aici, cel puțin din punctul meu de vedere. Dar ce își dorește un ”bărbat” care jignește femeia de lângă el, care o lovește, care obține ceea ce vrea numai cu amenințări, care mereu se crede nevinovat de orice problemă din relație, care mereu pasează totul pe ea? Ce își dorește atunci când spune la fiecare ceartă că vrea să se despartă, că nu o mai suportă, că ea îl umple de nervi și draci, dar peste o oră se răzgândește și vrea să se împace? Dar nu oricum, pentru că el este masculul alfa, și nu va recunoaște niciodată o greșeală, chiar dacă este cât el de mare, ci va întoarce totul în favoarea lui, și o va face pe ea să se umilească în ultimul hal, pentru ca de, el este ca un zeu și cum ar putea ea să îndrăznească să nu îl vrea? Ce își dorește??? Poate tu din postura ta de psiholog și bărbat poți explica lucrurile astea….

    Apreciază

    1. Barbatul nepotrivit la momentul nepotrivit in locul nepotrivit …. din pacate. Sa inteleg ca ai fost cu un asemenea specimen, si daca ai indurat inseamna ca ai avut ceva de castigat. Dar HEi! sa nu tragem concluzii pripite, exemple sunt cu miile.

      Apreciază

  3. Ai scris foarte frumos. Intr-adevar e greu de explicat ce isi doreste un barbat si e greu de inteles, in simplitatea gandirii si in sinceritatea gesturilor. E atat de simplu si de natural, incat devine complicat de inteles. Tu ai explicat filozofic, profund niste lucruri simple. Dar desi probabil, noi, barbatii, intuim ce vrea o femeie si acum (daca nu stiau pana acum) femeile stiu ce vor barbatii, totusi, uneori, nu e de ajuns. Ca poate nu exista acel dram de „magie”, de inconstienta, care te face sa iti pierzi capul si sa te simti stapanaul pamantului si neputincios in acelasi timp, acel „coup de foudre”. Cand o relatie intre cei doi e privita ca o afacere (in sensul larg, poate chiar figurat), ea se indeparteaza tot mai mult de esenta ei. Si totusi… cu cat explicam mai mult, cu atat ne afundam mai mult in necunoscut. Aceste senzatii trebuie traite cu inima, cu sufletul curat, fara nicio urma de interes.

    Apreciază

    1. Da, din nefericire în ultima vreme fiecare își urmează interesul fără a se preocupa măcar o secundă de ceea ce întâmplă cu persoana de lângă. Sunt tot mai multe femei care atunci când iubesc se agață de bărbatul respectiv și fac prea multe compromisuri și renunță la unele principii așteptând din partea lui ceva ce nu va veni niciodată. Și sunt prea mulți bărbați care s-au obișnuit cu astfel de femei și prin urmare nu se mai obosesc să facă ceva pentru o relație sau pentru persoana de lângă el. Pentru că dacă nu va fi ea cea care îl va accepta cu vorbe urâte, violență, umiliri și desconsiderări, va fi alta, și tot așa. Nu vreau să generalizez, nu este o caracteristică universal valabilă, dar spre asta se tinde. Toți ar trebui să conștientizeze că mai sunt și alți bărbați, dar și alte femei. Vorba aceea: ”ceea ce tu nu mai vrei, altcineva poate își dorește din tot sufletul”.
      Și referitor la ultima frază, nu prea cred că cineva mai poate trăi ceva cu inima și cu sufletul pur din două motive: pentru a nu ajunge să sufere, și tocmai pentru că uneori interesul câștigă.

      Apreciază

      1. Nicol, tu ai suferit prea mult. Poate nu ai intalnit barbatii potriviti, poate ti-ai pus sperante (desarte) in perosane nepotrivite. Eu am avut aceeasi problema – a trebuit sa schimb ceva geografic pentru a vedea ca exista si altfel de oameni. Trebuie sa inchizi o usa, pentru a putea renaste din nou pe interior si a lasa sa intre cineva nou in noua ta viata.

        Apreciază

  4. Poate de multe ori trăiești cu inima și sufletul, și ca prin magie apare cineva care profită de asta și involuntar (sau poate nu) te face să suferi și să-ți dorești să nu fi existat. Dacă ne uităm puțin în jur, avem confirmări din plin: sinucideri, persoane care ajung instabile psihic, și multe altele. Pentru că așa este omul, unde va sesiza o slăbiciune, va încerca că profite din plin. Ar fi ideal să fim mereu cu inima deschisă și să dorim să oferim tot ce avem mai bun. Scuze pentru cât am insistat pe acest subiect, însă zilele trecute am asistat la niște momente care mi-au schimbat percepția pe care până atunci o aveam. Și eu ziceam la fel ca tine, însă când am văzut cât rău își pot provoca reciproc două persoane care cândva s-au iubit, m-am cam întors la 180 de grade. De aceea insist că în zilele astea nu poți ști dacă se mai merită să pui suflet în ceva și sa îți deschizi inima în fața cuiva.

    Apreciază

  5. Barbatul prin natura lui e-un vanator,,Dorinte? multe ,NU-I place sa fie vinat ,si de-acii totul ,,Femeia cu rolul ei divin de-a procrea,, isi doreste un barbat care-i sa-i asigure siguranta de-a supravetuii si creste in siguranta progeniturile
    Ca barbat care nu se pliaza pe cerintele femei va fi vesnic neinteles ,un ginditor printe stele,Restul e,,sa discutam discutii

    Apreciază

  6. Astfel de subiecte sunt dificil de creionat in cateva randuri. In plus de multe ori problemele se pun de-a-ndoaselea sau complet aleatoriu. Toti vor retetele usoare la foc rapid si know-how-ul pus pe tava. Situatii si rezolvari ce sunt greu spre imposibil de oferit. E dificil sa specifici ce vor femeile, ce vor barbatii, cum se prezinta un cuplu ideal, etc etc…pentru ca oamenii nu petrec initial indeajuns de mult timp pentru autoanaliza, cauta niste idealuri prefabricate, fara sa descopere care idealuri le sunt ideale. Calea scurta in partea asta a vietii va fii intotdeauna presarata de suferinta. Nu poti merge pe retete, pe sondaje, pe generalitati…pentru ca ele sunt doar fragmente ale complexului uman…fasii vizibile dintr-un ghem in continua evolutie. Consider ca „lectiile” de cuplu trebuie sa inceapa cu igiena mentala personala, cu maturizarea mentala si spirituala….nu poti sa cauti, fara sa stii ce cauti si fara sa inveti cum sa te intrebi despre valabilitatea celor gasite. Parerea mea? Astfel de articole au pur rol comercial (trafic etc)…utilitate maxim 15% dintr-un potential posibil al unui astfel de subiect.

    Apreciază

Lasă un comentariu