Alexandru Chermeleu: In spatele unei femei puternice se afla trecutul ei …


Fara doar si poate. Numai in felul acesta se poate bucura de imaginea ei in oglinda. Doar asa se poate îndrăgosti din nou de ea însăși si mai apoi de curtezanul ales cu atata grija si atenție. Ferita de orice rana nevindecată a unui trecut ce tremura in infinitul gol al fiintei. Asemenea luminitei revelatoare de la capătul tunelului. Un tunel pe care l-a străbătut Desculță si călcând apăsat pe cioburile timpului si presărate anevoios in fata ei.

Femeia care se desprinde de trecut e ca o pasare Phoenix ce isi dezleagă singura aripile regale si legate cu atata migala de firele aurite si fine ale unei dureri invizibile si acute. O pasare ce se remodelează maiestuos din cenușa ce o împresoară in Talgerele ce răsuna atât de cald si înălțător totodata. Femeia care „renunța” la trecut este învingătoarea timpului si stăpânul propriului suflet. Este cea care se reconstruiește bucățică cu bucățică si trăire cu trăire din negura pe care a acceptat-o pana acum cu multa teama.

Femeia care a învins teama se reconstituie blând in femeia care s-a învins pe sine, neoprita fiind in tot acest travaliu dur de inițiere. Este femeia care si-a adus aminte de propriul nume fara a-l rosti cu ecou in fata celui care o va iubi. Femeia care a reinceput sa-si îndrăgească propriul trup sub ochii rotunzi si chipul zdrobit al inimii ce a încetat sa strige. O minte împăcată si eliberată de fiori. O ființa atât de fragila ce a cunoscut pacea si s-a împrietenit copilărește cu liniștea.

In spatele unei femei puternice se afla trecutul ei iar in fata ei … Barbatul ce o va tine de mana in viitor.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

4 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: In spatele unei femei puternice se afla trecutul ei …

  1. L-am desfasurat la profilul meu ca o invitatie la replicile mele viitoare…te admir de talentul de a îmbina sinceritatea cu sensibilitate si întelepciune! sa ubesti FRUMOSUL DIN FIECARE!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: