Alexandru Chermeleu: „Genul ala de relație” …


Toata lumea vorbește despre „genul ala de femeie”, împreuna cu „genul ala de barbat”. Asa se ajunge la „genul ala de relatie” invidiata si vorbita pe la toate colțurile „rotunde” ale meselor tocite de atata bârfa. Din ce in ce mai multi experți in „arta relațiilor”. Mai mult de scurta durata decat una lunga si asumată. Sunt prea multi cei care obosesc lângă celalalt, pasandu-si vina de la unul la altul ca o minge de tenis ce nu mai cade în afara terenului. Un teren deja mult prea alunecos si murdar de atata degete îndreptate ostentativ inspre iubire.

Despre „Genul ala de femeie” nu o sa auzi vorbindu-se decat in filme. In cele cu finalul fericit si care nu mai au nevoie de o continuare. Despre „Genul ala de barbat” nu o sa auzi decat in melodiile de la radio. Dar pana si alea au căzut din topul celor care-au încetat sa creadă. Sa creadă in ce? In iubire, normal. Dar nu intr-o iubire desenata pe Instagram si apreciata atât de mult pe Facebook.

Cele mai faine relatii sunt cele despre care lumea nu stie prea multe. Mi se pare corect. Cu cat dai mai multe informații celorlalți, cu atât creste „interesul”. Despre „genul ala de Bârfitori” nu scrie nimeni. Probabil din cauza ca si ei bârfesc deja prea mult. Ma mira faptul ca unii au atata energie cand vine vorba de „activități” de genul asta. Cred si eu ca nu mai au timp de iubit si nici de a fi iubiti.

Despre „genul ala de prieteni” binevoitori si mult prea atașați de tine si destinul tau, nu se „atinge” nimeni. Prietenii la nevoie se cunosc. Mai ales atunci cand devin experți in propriile tale nevoi! :))

Barbatii vorbesc despre „genul de femeie” cu care ar ramane toata Viata. Băieții vorbesc despre femeia cu care ar ramane doar o noapte. :)) Femeia dupa care iti întorci capul pe strada si iti rotești privirea dar uiti sa iti miști inima atunci cand „ai marcat”. Femeia cu capul pe umeri vorbește despre „genul de barbat” păstrat in inima iar „fetele” vorbesc despre barbati păstrați doar la nevoie! :))

Genul ala de relatie” exista! Ferita de ochii curioși si sclipitori ai lumii. Iar „genul ala de partener” e in fiecare dintre noi. Chiar si in cei care au încetat sa mai creadă, in primul rand, in ei!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: