Alexandru Chermeleu: Barbatul bun si Femeia blânda. Specii pe cale de dispariție! :))


A nu se confunda barbatul bun cu cel naiv si femeia blânda cu cea „proasta”. Cand tot ceea ce contează pentru unii este cum sa isi satisfacă ego-ul înfometat si însetat de atata „ei”. Atunci cand nevoile lor ocupa locul întai iar partenerul prins in mreje, nici măcar un loc pe podium. Poate doar mențiune.

Barbatul bun a devenit deja utopic. Ca o continuare a unui film ce nu mai ajunge pe ecranele sufletului celuilalt. Femeia blânda e o specie din ce in ce mai rară si mult prea „vânata”. Ambele categorii ar trebui ocrotite prin lege. O lege a bunului simt ce ar trebui sa ii aducă împreuna si sa nu ii mai despartă. Din păcate, nu tot timpul se intampla asta. Mergând „cot la cot” cu expresia „Atragi ceea ce esti”, uneori e necesar sa mai atragi si ceea ce nu iti doresti sa fii. Poate tocmai pentru a învața lecțiile vietii ce nu încetează sa ti se arate in ceasurile mult prea negre.

Barbatul bun si femeia blânda sunt acele bucatele desprinse din puzzle-ul iubirii adevărate si aruncate random, in lumea dezlănțuita. Deseori, parca auzi o voce răgușită ce striga cu atât de mult ecou: „Acum, gasiti-va!” :)) Barbatii buni inca exista. Chiar daca au fost poziționați „strategic” si cu atata migala la polul opus al femeilor blânde. Iar linia dreapta dintre ei nu e intotdeauna si calea cea mai scurta. Unii aleg sa meargă in zig-zag pana ajung la destinație iar altii obosesc prea repede. Si totuși, se întâlnesc. Asa cum e firesc sa fie.

Cum arata barbatul bun si femeia blânda? Nu are rost sa iti zic cum, dar pot sa iti spun încotro se îndreaptă. Cu pasi mărunți si siguri, unul inspre celelalt.

Atât de frumos ii cheamă iubirea! 🙂

________________

Te invit sa citesti si cartea scrisa de mine – “Iubind-o pe Ea”. Cartea este disponibila AICI: (Acum cu transport gratuit in toata tara)

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/?utm_source=blog_chermeleu&utm_medium=link&utm_campaign=ad_iubind_blog

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

4 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Barbatul bun si Femeia blânda. Specii pe cale de dispariție! :))

  1. Femeia blanda e blanda pana o inraiesc barbatii nu prea buni……..dar, in momentul in care intalneste il intalneste pe Barbatul bun toata blandetea ei refulata da pe dinafara. Ferice de cel asupra caruia se revarsa…….. foarte frumos articolul Alex! Ca de altfel toate scrierile tale!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: