Alexandru Chermeleu: Cat durează un preludiu?


Și ma refer aici la cel al mintii si al inimii. In niciun caz la cel al trupului. Ca sa ajungi la trup trebuie sa treci de suflet. Iar pentru a atinge sufletul e musai sa te plimbi prin minte si sa cobori usor, in inima. Multi nu inteleg ca preludiul cel mai intens are loc in afara dormitorului. Senzațiile tari inseamna mult mai mult decat o mana pe piciorul celuilalt.

Duelul mintii e ca un joc. Iar de acolo pleacă totul. Cand mintea ta si a celuilalt fac dragoste inainte ca trupurile voastre sa fie mirosite. Inainte de orice atingere pătată de gustul unui parfum dulce-acrișor si înainte ca privirile înfierbântate sa se unească intr-una singura. Preludiul cel mai intens e ca un joc atent de șah in care piesele celuilalt sunt studiate cu grija sub ochii curioși ai unui prim contact. Asa cum pionii mintii se întâlnesc la mijloc, cum nebunii din voi dansează in diagonala iar regele si regina sunt puși la loc de cinste.

Asa trebuie sa fie si întâlnirea gandurilor. Încoronată de prezenta voastră acum, aici si mai tarziu. Sa te joci cu mintea celuilalt si sa te lasi „jucat” e cel mai incitant refren al ființei. Sa te simti mângâiat la inima si sa o mângâi tu, la rândul tau, nu poate fi decat binecuvântarea indragostitilor care s-au întâlnit si nu mai vor sa plece. Sa lasi amprente in sufletul celuilalt si sa accepti acelasi lucru e tot ce si-ar putea dori … iubirea.

Si totuși, cat durează un preludiu?

Depinde de protagoniști. Pentru unii mai putin iar pentru altii … Infinit! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

3 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Cat durează un preludiu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: