Alexandru Chermeleu: De câte ori poti sa greșești intr-o relatie?


E întrebarea ce sta pe buzele măcinate ale partenerului ce isi doreste sa nu fie prins. Cu mata in sac sau in spinare. Cam tot aia e! Inconștient, visează la următoarea „mutare” greșita si deloc penalizata in ochii celuilalt. Asemenea celor care pun relația de iubire la egalitate cu un joc de-a șoarecele si pisica in care ambii obosesc sa mai alerge in zadar. Iar in momentul in care echivalezi iubirea partenerului cu iertarea infinita si toleranta prosteasca si dusa la extrem ale acestuia, nu faci decat sa întărești ciclul vicios al „hotului neprins” sau prins, dar absolvit. De orice vina si pacat.

O relatie nu e un joc pe calculator in care apeși butonul de „restart” atunci cand dai cu batu-n balta, reluând aceleași greșeli la infinit. Dintr-o relatie nu ieși cand vrei tu, apasand relaxat butonul de pauza si întorcându-te inapoi cu zâmbetul pe buze si mâinile in buzunar. O relatie inseamna o conectare continua si neîntrerupta a fiintei celor doi. Iar daca ai gresit, fii pregatit sa iti asumi. O data si bine poate fi de-ajuns.

„Nimeni nu este perfect”. Un clișeu atât de banal si lipsit de strălucire încât ii face pe cei mai lasi sa se ascundă cu atâta comoditate si nonșalantă in spatele lui. Nu suntem perfecti. De aceea mai greșim. Important este cum greșim si de câte ori. Sau cu cine! 🙂 Sa greșești e usor. O poate face oricine. Sa îndrepti este mai greu. Problema este ca unii nici nu vor sa îndrepte ceva, darmite sa se îndrepte in direcția potrivită alaturi de celalalt. Iar celelalt, de cele mai multe ori, accepta si înghite mizeriile calde si sevite cu elegantă de cel dintâi. Sa vezi acelasi film derulându-se in fata ochilor cu o viteza amețitoare nu te face un spectator autentic. Dimpotrivă, te transforma in propriul actor ce a uitat sa joace cu atenție, scenele. Iubirea iartă. Amuzant este ca unii considera ca iartă orice si oricum.

In Viata poti gresi de multe ori. La fel si intr-o relatie. Ideea e sa nu ajungi acolo. Pentru ca cea mai mare greșala este sa o continui iar cea mai mare drama este sa il lasi pe celalalt sa o repete!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: