Mai bine o relatie de-o vară decat una amară! :)


Mai bine scurt si intens decat lung si dureros. Cu amintiri mai mult sau mai putin plăcute decat cu regrete apuse si cu multe lacrimi îngropate sub acelasi covor murdărit in doi. Mai bine o vara scurta, cu soare si multa caldura decat ierni friguroase si inimi înghețate de tremurul atât de surd al unui „Adio” spus in graba.

Mai bine el acolo iar tu aici decat un el si o ea împreuna sub acelasi gust amar al singurătății in doi. Mai bine ca s-a terminat mai repede decat sa fi durat mai mult si fara sens. Putin si bine e întotdeauna mai sănătos decat lung si prăpăstios. Mai bine definitiv si irevocabil decat împăcat si reîmpăcat sub aceleași certuri infinit de grele.

Mai bine prieteni intr-o fosta iubire decat dușmani in propria nefericire. Mai bine un final elegant decat unul rastit si înțepător de aspru. Mai bine ca ati ras atunci decat sa plângeți mai tarziu.

Pentru ca uneori, corzile inimii răsuna in sincron perfect cu ritmul vostru.

Iar cand unul pierde ritmul, mai bine un nou partener de dans decat acelasi cântec gol si neauzit, cântat doar de o singura si trista voce!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Mai bine o relatie de-o vară decat una amară! :)

 1. O, da! Sunt cu totul de acord, mai ales ca am trait experientele din ambele perspective, cea a singuratatii in doi lungita in mod inconstient aproape, iar cealalta, „de o vara” a lasat amprente frumoase. Si chiar amintiri unice.
  Nu suntem jumatati care cauta potrivirea perfecta, suntem intregi si imperfecti, dar incompatibili cu cei mai multi. Cautand perfectiunea ne indepartam de samburele nostru de adevar.

  Apreciază

 2. Sau mai atent cand intri in relatie cu cineva, ca nu cumva sa-ti pierzi timpul.
  De multe ori nu suntem pregatiti sa facem fata unei relatii, nu iubim suficient, nu ne dorim sa intelegem acea persoana, e doar un capriciu.
  Compatibilitatea se invata daca iubesti.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: