„Magia” unei relatii sau cum sa Dispari din Viata unui partener ce nu te merita :-)


Mentaliști, iluzioniști, magicieni si vrăjitori ai sufletului. Unii dintre ei provin din acelasi „film” in care un „Hocus pocus” e mai puternic decat un „Te iubesc” atât de magic. Sa faci Abracadabra din Viata ta si a celui de langa tine nu e tocmai un număr reușit. Mai ales atunci cand o faci fara spectatori. Iar atunci cand singurii spectatori sunt si actori, si regizori, si asistenți si tehnicieni, e limpede ca ai creat un tablou perfect al unui teatru mediocru si tragi-comic in care tu razi, tu plângi, tu aplauzi si tot tu esti cel care trage cortina la final de show.

Magia unei relatii nu sta in promisiuni deșarte si fara acoperire. Nici in cuvinte voalate atât de elegant sub licoarea dulce-amara a unui nou inceput. Sa te lasi „vrăjit” de oricine iti iese in cale nu poate fi decat un număr de magie prost in care singur te lasi hipnotizat de ochii celuilalt in așteptarea teribila a unei minuni ce nu se mai intampla. „Vrăjitorul” de la colț de strada e doar un semn acut al unei drame neînțelese de un creier „lobotomizat” si o inima indusa in eroare, atunci cand singurul „Păcălit” in tot acest truc al sufletului, esti tu. Cu atat mai mult cu cat efectul iluziei sau al auto-iluziei nu iti arata decat ceea ce „partenerul magician” doreste sa vezi prin oglinda fermecată si prin maștile ce se reflecta in ea.

Multi nu înteleg faptul ca noi trebuie sa fim proprii magicieni ai simturilor si ai trairilor autentice. Departe de orice scamatorie a fiintei celuilalt. Iar in magia adevarata nimic nu dispare sau este rănit. Nici iepurele ce se ascunde in jobenul uzat de atâtea numere, nici femeia încântătoare ce este străpunsă cu atâtea săbii ascuțite sub ochii celor mirați si mult prea distrași. In schimb, in magia neagră a unei relatii, totul poate fi rănit. Intr-o clipita. Începând cu mintea, continuând cu trupul, coborând in inima si terminând cu sufletul. Iar atunci, cel mai aclamat si dorit număr este acela de a dispărea complet din tot acest scenariu intoxicat si negru. Cand singurele cuvinte aruncate „invizibil” către celalalt ar trebui sa fie: Acum ma vezi iar acum nu ma mai vezi! 🙂

Pentru ca singura magie din aceasta viata … E iubirea! Iar partenerul care nu te merita, doar o iluzie 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „„Magia” unei relatii sau cum sa Dispari din Viata unui partener ce nu te merita :-)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: