Alexandru Chermeleu: Dacă aș fi Femeie …


As învața stelele pentru a îmbrățișa cerul in toata grandoarea lui. As învața nisipul pentru a ma lasa prada ușoară marii si valurilor ce ma cheamă. As învața versurile pentru a recita iubirea in corul inimii ce a încetat sa se mai faca auzita. As învața ploaia pentru a cunoaște dansul pur al fericirii atunci cand umblu dezgolită si-n pasi aleși de fiorii de temut al unui lin suspin. As învața culorile pentru a ma putea picta infinit in tabloul nostru înrămat de timpuri.

Daca as fi femeie, as învața mângâierea pentru a putea fi alintata de propriile degete inainte sa o dăruiesc. As învața întunericul pentru a cunoaște lumina ce ma cuprinde in fiecare moment împărtășit cu mine. As învața setea si foamea pentru a nu ma sătura mai apoi de sufletul bărbatului de langa mine ce imi hrănește ființa. As învața urâtul pentru a ma putea bucura in final de frumosul dinăuntrul meu si dimprejur. As învața lacrimile si le-as păstra cu grija atunci cand fiecare picătura amar-transparentă imi arata cum sa zâmbesc autentic. As învața maștile pentru a ma putea feri de ele.

Daca as fi femeie, as învața trupul pentru a-l păstra cu grija de copil ce-mi cânta spiritul. As învața mintea pentru a-i „face loc” in inima atunci cand lupta dintre cele doua se dizolva. M-as învața pe mine pentru a putea învața barbatul de langa umărul meu si a repeta iubirea lui si-a mea ca un ecou.

Daca as fi femeie, as învața sa imi alint barbatul pentru a putea fi alintata-n glas șoptit si presărat aievea. As învața atingerea lui pentru a-l atinge-n ceasuri surde si încremenite. As învața zgomotul îndrăgostiților pentru a putea gusta din liniștea de neclintit a dragostei adevărate.

Daca as fi femeie, as învața viata … Dar cum sunt doar un barbat, nu imi ramane decat sa învăț aceleași lucruri! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: