Barbatii sunt precum locomotivele diesel sau locomotivele cu aburi ce privesc neclintite deasupra emotiilor si trairilor pasagere din Viata lor. Unii dintre ei sunt o forța a naturii iar altii … doar o forța inca nedescoperită si propulsata. Unii dintre ei pot duce in spate toate rănile nevindecate ale timpului iar altii sunt cărați in spate ca niste trântori eterni si Leneși. Niste Leneși ai sentimentelor.
M-am intrebat mereu cum arata un barbat leneș sau de cati barbati e nevoie pentru a putea forma barbatul puternic si dorit in ochii femeii ce inca spera la iubire. Câte orgolii trebuie călcate in picioare si răpuse sub semnul păcii sufletului? Câte lacrimi trebuie vărsate si câta suferinta indurata asemenea mărgelelor răsfirate si legate una de cealaltă pe firul vietii.
Barbatul leneș nu este cel care a obosit sa mai iubească. Dimpotrivă, este cel care nici măcar nu a inceput. E cel care se plange mereu in umbra propriului eșec, arătând cu degetul ceea ce nu poate atinge. Este cel care se mișca greoi in tumultul fiorului celuilalt si cel care respira mut a teama. Iar daca a intrat in sufletul cuiva râzând el va pleca de acolo plângând. Pentru ca nu a stiut si nici nu a vrut sa învețe … Dragostea!
Relațiile sunt ca sportul. Trebuie sa „transpiri”, sa fii conectat mereu la celalalt si sa practici întotdeauna un joc corect. Valabil de ambele părți. Fara șiretlicuri si fara a trage de timp. Pentru ca atunci cand tragi de timp nu faci decat sa amâni iubirea si sa păcălești inima. Chiar daca, la sfarsit de zi, singurul păcălit esti tu. Cele mai frumoase jocuri au protagoniști puternici. Un el si o ea gata sa rezolve puzzle-ul dulce al drumului comun spre fericire.
Dar, pentru a fi un barbat puternic, nu e suficient sa-ti antrenezi doar Mușchii trupului. Trebuie sa lucrezi in primul rând la cei ai inimii.
De ce plang barbatii cand pierd?
Pentru ca nu e nici o victorie sa te lauzi cat de tare ai „tras” la sala cand, de fapt, trebuia sa „tragi” si sa lupți pentru relația ce tocmai ai pierdut-o.
Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța...
Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ...
DISCLAIMER
COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei.
Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor.
Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.
Vezi mai multe articole
2 gânduri despre „Barbatul leneș sau „De ce plang barbatii cand pierd”!”
Aveam nevoie să citesc astfel de rânduri… Mulţumesc.
Aveam nevoie să citesc astfel de rânduri… Mulţumesc.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
(y) (y)
ApreciazăApreciază