Atelierul de iubire


Cum ar fi ca doua inimi sa poată vorbi aceeași limba in numele unei iubiri umane si împărtășite? Asemenea corzilor vocale ce sunt mangaiate atent sub semnul unui cântec atât de inocent si diafan al sufletului? Cum ar fi daca fiecare dintre cei îndrăgostiți ar pași intr-un atelier magic si rostit al dragostei?

Precum pânza tesuta meticulos de mâinile fine si încercate ale tesatorului ce se pierde in detaliile cele mai scumpe ale inimii. Asa cum sticla se formează usor si fara graba sub topirea firelor de nisip si a calcarului pătat de semnele timpului. La fel cum romanul prinde contur si forța sub degetele tocite si grăbite de dor si Viata ale scriitorului ce nu a încetat o clipa sa-si iubească arta. Asemenea tabloului neînramat ce adulmeca a culori cerești si se bucura de talentul neirosit si bun al pictorului ce dansează veșnic si săruta in Amor portretele ce-i definesc trăirea.

Cum ar fi daca iubirea ar prinde contur in atelierul sufletelor îmbrățișată fiind de surâsul celor doi protagoniști care visează. Si care se visează neîncetat in nopțile tăcute ale aceluiași sărut etern?! Cum ar fi daca iubirea s-ar construi sub ochii noștri mari, deschiși in lumina si Speranta langa adierea continua si sublima a sufletului geamăn in simțiri?!

Ce s-ar intampla daca am sfida acele timpului si am îngropa orarul mintii, invitându-i pe toti sa iubească?! Si nu doar intre anumite ceasuri si nici la ore fixe sau trecute. Pentru ca, la noi se iubeste. Continuu, lung si foarte intens.

Un atelier de iubire nu e suficient. Nu ar putea încăpea atâtea inimi frânte si lovite. Dar eu cred ca e posibil.

Pentru ca iubirea nu tine cont nici de nesimtirea spațiului si nici de promisiunile timpului. Nu se lasa înghesuită si nici prafuita sau amăgită. Ea se lasa descoperită, simțită si trăită.

Atât in atelier cat si înafara lui.

Atât in minte cat si in inima.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: