Topul bărbaților repetenți.


Si nu ma refer la cei care nu s-au împăcat atat de bine cu matematica sau limba romană in perioada școlii. Deși, multi barbati din ziua de azi au dificultăți cand vine vorba de înmulțirea emoțiilor autentice din interiorul unei relatii, concentrându-se mai mult pe adunarea suspinelor si împărțirea de promisiuni ce nu mai vad răsăritul soarelui. La fel cum unii dintre ei se impiedica la fiecare pas de atâtea virgule si semne de întrebare, in incapacitatea lor de a pune punct atunci cand este cazul sau de a pune parantezele necesare unui nou capitol curat si autentic din Viata lor.

Acest articol vorbește despre barbatii care au picat testul inimii si care nu si-au facut temele si calculele asa cum se cuvine inainte de a intra intr-o relatie cu sufletul numit: pereche!

Locul 5

Barbatul ignorant – ignorant atunci cand vine vorba de anumite decizii si actiuni pe care uita sa le întreprindă in asa numitele tentative de schimbare. E barbatul care ignora sentimentele partenerei, se șterge cu ele la nas iar apoi le arunca într-un colț uitat si tenebros al sufletului. Barbatul ignorant poate fi asemuit cu barbatul orb. Orbit de propria-i ființa si într-o continua deriva a mintii și a inimii. In esența, acest tip de barbat se ignora pe el însuși in tot acest proces masochist.

Locul 4

Barbatul arogant – Dar nu in sensul bun si aristocrat al cuvântului, ci intr-un sens mai mult agresiv. Barbatul care manifesta o aroganta prosteasca a simțurilor, a trupului si o deschidere mare a Ego-ului ce l-a încătușat in propria-i fudulie. Este barbatul care se uita la consoarta lui de sus in jos, chiar daca e mai mic la înălțime decat ea. Unii s-ar urca si pe un scaun doar pentru a nu-si pierde din trufie. E acel barbat care le stie pe toate dar, in acelasi timp, nu stie nimic. „The Jack of All trades”! Se supăra atunci cand il contrazici si nu ezita niciodata sa te combată cu plaja de pseudo cunoștințe pe care le-a acumulat in drumul lui greoi spre … Google!

Locul 3

Barbatul mincinos – E barbatul promisiunilor deșarte si al cuvintelor mieros ambalate si frumos mirositoare in încercarea lui de a păcăli cat mai multe suflete. Un devorator de temut al trupurilor si un las autentic in momentele cand este prins cu mata-n sac. Barbatul mincinos „te iubeste” cu zâmbetul pe buzele tale si cu mana pe piciorul alteia. Te adulmeca cu tot felul de „jocuri” dulci si te lovește puternic atunci cand ti-e lumea mai draga. Iti spune neîncetat ca esti o păpușa cand, de fapt, nu esti decat o marioneta. Barbatul mincinos va încerca sa te împace cu-n „Te Ador” la fiecare promisiune încălcată.

Locul 2

Barbatul misogin – Nu vreau sa vorbesc prea mult despre acest specimen intr-o continua alterare a simțurilor. Am mai vorbit in nenumărate ocazii despre el, ba chiar i-am dedicat un articol separat. Cert este ca barbatul misogin întruchipează neliniștească sufleteasca, dansul nevrotic si agitația psihică a bărbatului frustrat de propriile neputințe. De cele mai multe ori este barbatul refuzat de doamne si mai apoi, de el însuși. E un barbat periculos, in special atunci cand nu mai are ce pierde. Doar a pierdut destul. Sau destule …

Locul 1

Barbatul „prost” – La loc de cinste alaturi de ceilalti. Este barbatul care câștiga in clasamentul celor repetenți, detașat. Acel barbat care ii combina la un loc pe toti cei amintiți mai sus. Tabloul perfect si deosebit de colorat al bărbatului „sinucigaș”. Un jucător pe termen scurt si un mare pierzător pe termen lung. E barbatul care isi merita soarta si isi plânge consoarta atunci cand o pierde atât de usor.

Desigur, exista si alte tipologii si Clasamente ale bărbatului „scos la tabla”. Dar ele reprezintă mai mult sau mai putin derivate sau completări. Eu m-am hotărât sa vorbesc despre cele mai importante! 🙂

In final, pentru a estompa putin din amprenta dura a acestui articol, consider ca multi dintre noi am ocupat, într-un anumit moment al vietii noastre, un loc bine meritat pe „podium”.

Important este sa conștientizam rapid problemele si sa purcedem la rezolvarea lor.

Altminteri, vom ramane niste medaliați sinceri ai prostiei dar niste repetenți autentici atunci cand vine vorba de Viata! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: