Niciun partener din viitor nu ar trebui sa pătimească pentru păcatele partenerilor tai din trecut. Un adevăr pe care multi il aproba doar dând din cap si … Cam atat! Un adevar crunt pe care multi oameni il imbratiseaza doar verbal dar niciodata asumat. Faptul ca prostul dinaintea mea a fost un tantalau care nu a stiut cum sa „jongleze” cu iubirea si a facut triplu salturi extra conjugale nu inseamna ca si eu sunt la fel. Faptul ca fostul tau partener a fost un mincinos notoriu, nu înseamna ca ar trebui sa ma iau de mânuță cu el.
Iar daca acum ma compari si ma pui pe acelasi piedestal nevrotic cu cei din trecutul tau, s-ar putea la fel de bine sa devin si eu un fost care nu va scapa de Comparațiile gratuite făcute in ochii viitoarelor „victime”. Faptul ca tu nu ai încredere in mine, deși nu ti-am oferit motive reale, dovedește ca, de fapt, nu ai încredere in tine. Acest travaliu psihic obositor trebuie încheiat inainte de a te arunca cu avânt in bratele unui alt partener.
Daca nu ti-ai încheiat socotelile cu trecutul si cu tine însuți, daca nu ai încheiat travaliul de separație si daca nu esti pregătit sa incepi o relatie autentica, nu o incepe. Fa pace cu demonii tai interiori si cu fantomele trecutului. Un partener autentic isi va dori o relatie cu tine si nu un război al sufletelor.
Relatiile încheiate pe jumatate sunt cele mai periculoase. Sa fii părtaș la asa ceva e ca si cum ai traversa pe trecerea de pietoni, legat fiind la ochi. Toata lumea are de suferit.
Iar oamenii s-au saturat sa fie niste martiri uciși in numele unei iubiri neînțelese!
Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța...
Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ...
DISCLAIMER
COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei.
Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor.
Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.
Vezi mai multe articole
2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Relații neîncheiate”
Frumos spus! Frumoasa „comparatie”!
Ochii mei se bucura ca au citit articolul tau. 🙂
Frumos spus! Frumoasa „comparatie”!
Ochii mei se bucura ca au citit articolul tau. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Crudul adevăr
ApreciazăApreciat de 2 persoane