Inainte de a intra in sufletul cuiva, descălța-te in pragul inimii.


Descalta-te de pantofii prăfuiți ai trecutului si șterge-te de preșul așternut in fata ta. Șterge-te încet si usor, asemenea ritualului îndrăgostiților ce Pășesc pentru prima oară, unul in lumea celuilalt. Șterge-ti lacrimile păstrate cu atâta grija pe obrajii încinși de Viata si bate.

Bate cu tremur si încet in usa celuilalt. Bate cu dor, emoție si trăire. De trei ori. O data pentru a-i mulțumi ca te primeste, a doua oară pentru promisiunea fericirii nerostite si împărtășite si ultima oară pentru a fi simțit. Cu totul si necontenit. Pentru a-ti fi simțită prezenta si iubirea neîngrădită de chipuri de lut ce au ranjit in fata si in spatele tau atâta amar de vreme. Pentru a iubi si nu doar pentru a fi iubit.

Inainte de a intra in sufletul celuilalt, încălzește-ti mâinile, armonizează-ti mintea si inima si … simte! In sufletul celuilalt nu intri decat atunci cand esti pregătit. Pregatit sa oferi dar si sa primesti. Iubire. In sufletul celuilalt nu ai dreptul sa intri decat atunci cand ai facut tu însuți, pace cu al tau. Inainte de tot si de toate. Atunci cand ai facut curățenie. In gânduri, in voce si prezent. Pentru ca un suflet murdar nu are ce cauta alături de unul curat. Altminteri vei fi părtaș la blasfemia simțurilor și a ființei. Iar cand ajungi sa il corupi pe cel de langa tine nu esti decat un impostor de trup si spirit.

In sufletul celuilalt nu poti intra cu forța, ci doar atunci cand esti invitat.

Pentru ca cea mai frumoasă invitație la iubire este atunci când cineva iti spune sa te adăpostești in inima sa. 🙂

  • fragment din cartea „Iubind-o pe Ea”

_______

Comandă cartea Iubind-o pe Ea si mangaie-ti sufletul rănit. De unde poti achiziționa cartea? De aici:

Suna la numarul 0751 492 686 sau 031 438 28 22

sau comanda online. Click pe linkul de mai jos:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Inainte de a intra in sufletul cuiva, descălța-te in pragul inimii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: