Alexandru Chermeleu: Gentleman 2015


Am citit la un moment dat niste randuri foarte „haioase” despre noțiunea de Gentleman. Ceva de genul, „Anul gentleman-ului se termina. Incepe un altul”. Din păcate, pentru unii nu a inceput deloc si nici nu va incepe vreodată. Acel gentleman de carton in care se erijează, mai nou, toata „masculinitatea” debordantă a cocalarilor care au semi învățat ca este mai cool sa porți cravata si costum decat orice altceva.

Acei masculi feroce care considera ca o pereche de pantofi Gucci sau Bruno Magli te fac, instantaneu, barbatul dorit si apreciat. Acei barbati care isi pierd timpul cu nodul de la cravata cea noua dar nu reușesc sa scape de cel din gât atunci cand abordează o femeie. Oricare ar fi ea. :))

Daca analizam cuvântul gentleman, observam cu ușurintă ca el este compus dim cuvintele ‘gentle’si ‘man’. Conform dicționarului Oxford, „gentle” reprezintă o suita de trăsături: bun, soft (tandru) si moderat, aer nobil, rasat, amiabil, lipsit de duritate.

Si, cu toate acestea, nu este suficient. Putem cu ușurintă adauga si următoarele: sufletist, empatic, carismatic, inteligent, curajos, corect etc.

Din păcate, multi purtători de pantaloni, mai mult sau mai putin scumpi, au ajuns sa confunde noțiunea de gentleman cu aerul cretin si arogant pe care il propaga atunci cand Pășesc in societate. Indiferent ca o fac „desculți” sau încălțați cu cele mai prestigioase încălțări „nobile”. Ei au uitat ca un gentleman nu este gentleman doar in afara, ci si inauntru. Nu doar pe strada, la restaurant sau in mașina scumpa pe care o conduc dar si acasă. Un gentleman este autentic atunci cand este un gentleman, in primul rând cu el însuși si mai apoi cu ceilalți sau celelalte.

Sa fii barbat (man) e usor. Dar sa fii un barbat adevarat si un gentle-man e lucru mare. Nu toti bifează si nu toti se încadrează in acest tablou. Un gentleman nu se naște. El se formează. Prin educație, experiența, trairi, credința, optimism si acțiune. Un gentleman stie sa se joace cu cuvintele si sa le transforme in fapte. Cam la asta se rezuma totul.

Un gentleman ramane un gentleman in tot restul anului si al timpului si nu doar de sărbători, zile onomastice sau Valentine’s day. Un gentleman este un barbat care nu iti corupe doar trupul, ci reușește sa iti captiveze atât mintea cât si inima, completandu-le. El nu este un ipocrit. Isi dorește sa ajungă in patul tau dar nu vrea sa mai plece de acolo. Isi dorește nopți târzii cu tine dar numai atunci cand acestea sunt continuate perfect de dimineți îmbrățișate si dupa amiezi lungi imaginate.

La final, un gentleman nu inseamna un barbat cu haine scumpe, ceasuri sofisticate, mașini tunate si femei multe. Aia sunt papițoi. Un gentleman este barbatul unei singure femei si el stie asta.

Din nefericire, multi barbati au uitat asta.

Multi barbati, putini gentlemen 🙂

_________

Cartea „Iubind-o pe Ea” este acum în stoc! Au mai rămas puține exemplare din cel de-al patrulea tiraj. Comanda cartea instant! Intra pe shop:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

 

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

7 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Gentleman 2015

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: