Autostrada Sufletului


Atâta timp am rătăcit pe cărarile pierdute ale suferinței tăcute. Atâta amar de vreme m-am împiedicat de obstacolele invizibile ale ființei răvășite de focul trecutului nestins. Atâtea ploi si tot atatia nori au străbătut in goana poarta inimii, fara a putea privi deasupra lor. Prea mult balast carat in spatele deja tocit si usturand de Ego-ul ferit de cearta.

Prea mult Iad … Aproape deloc Rai.

Prea multe nopți adunate si prea putine dimineți oferite in doi. Prea mult „Singur” si prea putin „Împreuna”.

Atâtea lacrimi revărsate in izvorul durerii si al inimii topite de asa mult chin. Atâtea lanțuri ce au ferecat buzele fericirii si au amorțit trupul lipsit de mângâiere. Atât de mult „Nu pot” si prea puțină dorinta. Cuvinte infinite dar neacoperite si neșlefuite de faptele ce-au stat in umbra. Atât de mult „Tot” dar atât de putin „Eu”.

Dar nu si acum!

De astăzi, drumul meu spre fericire este pavat cu pași mărunți de-înfăptuit. Bordurile groase si in nuante de gri au fost sfaramate si au lasat loc celor fine si transparent de colorate. Podurile vii ale inimii sunt acum punti de echilibru si nu capcane ale mintii. Rosturile ființei sunt din cele mai alese iar capătul drumului este un nou inceput. Am ales sa urc mereu si sa accept atunci cand viata-mi spune sa cobor.

Si ce călătorie ma așteaptă ! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Autostrada Sufletului

  1. Atât de mult “Tot” dar atât de putin “Eu”….
    Minunat comentariu despre „Eul”, pus inaintea „Totului” !!
    Un an 2015, cu mai mult „Eu”, in toate !!
    Sau numai „Eu” in toate !!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: